Skip to content
Politică

E oficial: PNL continuă războiul cu primarii traseişti

Partidul Naţional Liberal (PNL) continuă războiul cu primarii traseişti. Ce anunţ oficial a făcut, luni, formaţiunea politică.

Într-o conferinţă de presă susţinută după şedinţa de unificare, Ionuţ Stroe (purtătorul de cuvânt al PNL) a anunţat că partidul cere Parlamentului respingerea ordonanţei de urgenţă a Guvernului (OUG) nr. 55/2014 privind traseismul politic, care se află în dezbaterea Senatului, scrie Agerpres.

„Săptămâna aceasta, PNL propune și solicită Parlamentului respingerea urgentă a OUG 55, prin care s-a legiferat traseismul politic”, a declarat Stroe.

El a arătat că acest act normativ se află în dezbaterea comisiilor juridică și de administrație ale Senatului, punctând că, prin aplicarea deciziei Curţii Constituţionale a României (CCR), trebuie să se prevadă în mod expres încetarea mandatelor consilierilor locali și județeni care au migrat de la un partid la altul, iar în privința primarilor se face referire la o eventuală revenire a acestora în partidul în care au fost aleși.

De asemenea, PNL cere dezbaterea de urgență a inițiativelor liberalilor de asumare prin vot deschis de către Parlament a voturilor în cazul solicitărilor justiției și de amendare a actualei legi electorale și reintroducerea prevederii potrivit căreia primarii pot fi aleși în două tururi de scrutin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *