Skip to content
Europa

E oficial! Preşedintele Comisiei Europene vine la Bucureşti după Congresul PNL

europa.eu

Preşedintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen vine la Bucureşti pentru semnarea PNRR, în 27 septembrie, conform anunţului făcut vineri de Dana Spinanţ, purtător de cuvânt adjunct al Comisiei. ”Pot confirma că finalizăm evaluarea Planului de Redresare depus de România si că vom încheia în următoarele câteva zile. Preşedintele Comisiei Europene va vizita Bucureştiul în 27 septembrie, astfel că vom oferi mai multe detalii chiar înainte de această dată. Ne aşteptăm ca analiza planului să fie finalizată până atunci”, a declarat Dana Spinanţ într-o conferință de presă.

Amintim că europarlamentarul Gheorghe Falcă a declarat recent că preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a participat la toate semnările programelor naţionale de redresare şi rezilienţă şi de aceea vine şi în România. Vicepreşedintele PNL susţine că banii din PNRR nu sunt în pericol din cauza crizei politice de la Bucureşti.

„În 23 septembrie, România va semna Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, în valoare de 29,2 miliarde euro. În 24 septembrie, va fi doamna Ursula von der Leyen în România. Începe un capitol frumos pentru România, pe lângă bugetul european 2021-2027, care aduce în România 50 de miliarde de euro, mai avem la dispoziţie aceste 29,2 miliarde de euro, deci urmează un capitol frumos pentru România, cu resurse şi în acelaşi timp cu dorinţa de reforme, pentru că în PNRR sunt mai multe reforme decât există în programul de guvernare”, a declarat Gheorghe Falcă.

Întrebat dacă banii din PNRR sunt în pericol din cauza crizei politice de la Bucureşti, eurodeputatul PNL a răspuns: „Nu, exclus, mai ales că v-am şi spus anumite date, care nu-s atât de publice, vizita doamnei Ursula vor der Leyen şi semnarea documentului. Doamna preşedintă a participat la toate semnările programelor naţionale de redresare şi rezilienţă pentru toate statele şi de aceea va participa şi în România”.

DETALII AICI: România va semna PNRR, în valoare de 29,2 miliarde euro, în 23 septembrie. Gheorghe Falcă: În 24 septembrie, doamna Ursula von der Leyen va fi în România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *