Skip to content
București

E oficial! Se redeschid restaurantele în București. Ce alte restricții vor fi ridicate în Capitală

Inquam Photos/Octav Ganea
" "

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a decis vineri ridicarea, începând de luni, a mai multor restricții în Capitală, având în vedere că trei zile la rând incidenţa infectării cu COVID-19 s-a situat sub 3 la mia de locuitori, potrivit unui anunț făcut de prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu. Astfel, de la începutul săptămânii viitoare se redeschid la interior, în limita a 30% din capacitate, barurile, restaurantele, cinematografele, teatrele și sălile de jocuri de noroc.

„În mun. București azi am înregistrat o rată de infectare de 2,52. E a treia zi consecutivă sub 3 la mie, fapt pentru care a trebuit să convocăm comitetul. Cu 37 de voturi pentru, 1 vot împotrivă și 4 abțineri s-a hotărât ca de luni de la ora 0:00 restaurantele, barurile cafenele vor funcționa la capacitate de 30%. Programul va fi între 6 și 21. În sălile de spectacol, cinematografe publicul va putea intra în limita a 30% din capacitate.

" "
" "

Recomandăm cetățenilor prudență. Și autoritățile sunt prudente. De aceea am hotărât ca măsurile să fie relaxate de luni. În mod categoric, vom fi intransigenți.
Anterior ședinței am avut o întâlnire cu șefii Poliției, Jandarmeriei, IGSU, am hotărât intensificarea controalelor. Chiar înaintea ședinței, am primit o adresă de la MS prin care ni se făcea recomandarea să temporizăm relaxarea. Noi însă suntem aici să luăm în considerare aceleași cifre și aceiași indicatori pe care i-am luat în considerare când am impus restricțiile. Cifrele privind incidența sunt furnizate de INSP și DSP, care sunt din interiorul MS.”,
a declarat Berbeceanu.

Relaxarea se va produce cu condiția ca indicele să rămână sub 3, a precizat și primarul Nicușor Dan.

„Suntem într-o situație fericită în București, este la 2,5 indicele de incidență. Meritul e al bucureștenilor care au purtat mască, au menținut distanța socială”, a declarat primarul General, Nicușor Dan.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *