Skip to content
Puterea Știrilor Video

E oficial! Vasile Dîncu anunță că social-democrații vor asigura cvorumul la ședința de plen de joi

Inquam Photos / Octav Ganea

Invitat în studioul Puterea Știrilor, Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, a confirmat faptul că social-democrații vor fi prezenți și vor asigura cvorumul la ședința din plenul reunit, care va avea loc joi, la ora 16:00. Întrebat, însă, dacă vor exista sancțiuni pentru social-democrații care vor lipsi la această ședință, Vasile Dîncu a precizat: „Nu este moțiunea noastră. Dacă era moțiunea noastră existau sancțiuni”.

„Noi vom fi acolo și vom asigura prezența și cvorumul, deși crede că nu este necesar cvorumul pentru citirea moțiunii. Probabil că este necesar cvorumul pentru a se stabili ordinea de zi.

Nu este moțiunea noastră. Dacă era moțiunea noastră existau sancțiuni (n.r -întrebat dacă s-a stabilit vreo sancțiune pentru social-democrații care vor lipsi la ședința de joi). Nu pot lipsi, în mod normal, au datoria să vină. Dar mai este un lucru: mâine este joi, oamenii au un program în teritoriu. Să vedem cum o să putem face mobilizarea. Vom fi acolo, însă. Noi suntem foarte mulți și vom fi acolo destui pentru a asigura cvorumul”, a declarat Vasile Dîncu la Puterea Știrilor.

Amintim că președinta Senatului, Anca Dragu şi președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban au trimis miercuri o adresă către toți liderii de grupuri parlamentare, prin care era anunţată şedinţa.

Cei doi preşedinţi ai Parlamentului îşi argumentează decizia de a convoca şedinţa de plen reunit pe faptul că Birourile Permanente Reunite (BPR) au eşuat în patru şedinţe succesive să facă acest lucru.

De asemenea, Orban şi Dragu invocă mai multe decizii ale Curţii Constituţionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *