E.On a dat în judecată ANRE și Guvernul în chestiunea banilor neplătiți pe schema de plafonare a prețurilor la energie

E.On

E.On Energie România a dat în judecată ANRE, Minusterul Energiei și Agenția de Plăți și Inspecție Socială pentru că a refuzat să-i plătească sute de milioane de lei în contul compensărilor facturilor unor clienți care aveau prețuri contractuale sub plafonul maxim stabilit de stat. Deocamdată nu este stabilit ce instanță este competentă să judece cauza, iar Înalta Curte de Casație și Justiție a fost chemată să tranșeze mai întâi această dilemă.

“Admite excepţia necompetenţei teritoriale. Declină competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Curţii de Apel Târgu Mureş. Constată ivit conflictul negativ de competenţă, suspendă judecata şi înaintează dosarul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în vederea pronunţării regulatorului de competenţă. Fără cale de atac”.

Aceasta este sentința din 4 decembrie pronunțată de Curtea de Apel București într-un dosar în care E.On Energie România a dat în judecată Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Ministerul Energiei și Agenția de Plăți ș Inspecție Socială, adică instituțiile care avizează și ulterior plătesc cererile de decontare depuse de furnizori pe schema de plafonare a prețurilor la energie electrică.

Сiteste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: