Skip to content
Puterea Știrilor Video

E posibilă o alianță de stânga pentru Primăria Ploieștiului? Un fost ministru PSD își anunță candidatura

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Invitat în studioul Puterea Știrilor, social-democratul Radu Oprea, fost ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, a anunțat că va fi candidatul PSD la Primăria Ploieștiului.

Da, voi fi candidatul PSD la Primăria Ploieștiului. Organizația Municipală Ploiești a stabilit acest lucru prin vot. Mai sunt câțiva pași de făcut. Și Biroul Organizației Județene trebuie să aprobe candidatura. În Ploiești sunt câteva mari probleme, dar de departe pe primul loc este poluarea. În măsura în care poți răspunde unei astfel de provocări, ai șanse să răspunzi nevoilor cetățenilor.

" "

Al doilea lucru ține de curățenie. Din păcate, astăzi Ploiești este un oraș trist, murdar, fără identitate, fără viață și cred că se poate să fie pus din nou pe hartă (…).

Sunt discuții și cu PRO România, și cu alte partide, dar încă nu s-a ajuns la o concluzie (n.r- întrebat dacă are și susținerea altor partide). Cum e la București, așa arată lucrurile și la Ploiești”, a declarat Radu Oprea, la Puterea Știrilor.

Radu Oprea a fost validat senator la alegerile din 2016, când a candidat pe listele PSD. Acesta a deținut funcția de ministru pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, dar și de prefect al județului Prahova.

Doi foști primari, un senator, un profesor, un avocat și un arhitect, în cursa pentru Primăria Ploieștiului

La Ploiești, cele mai multe formațiuni politice și-au stabilit candidații, iar pe lista celor care se pregătesc pentru a intra în cursa electorală pentru fotoliul de primar figurează, deja, doi foști primari, un profesor, un avocat și un arhitect.

PNL l-a desemnat candidat pentru Primăria Ploiești pe Andrei Volosevici, fost primar al Ploieștiului în perioada 2008 – 2012. În echipa sa, în ultima perioadă de timp, s-au alăturat, mai mulți foști liberali.

Candidatul Partidului Prahova în Acțiune este Răzvan Toma Stănciulescu, care este avocat de profesie, iar în ultimii ani a derulat mai multe proiecte civice.

Un alt fost primar al Ploieștiului, Emil Calotă, a fost desemnat candidat, la începutul acestui an, de ALDE. Acesta a ocupat fotoliul de primar al Ploieștiului în perioada 2000 – 2004 și 2004 – 2008, după ce a candidat pe listele PSD.

Candidatul PMP Prahova este Dragoș Rădulescu, cadru didactic universitar și secretar de stat în Ministerul Educației.

Filialele USR Prahova și Plus Prahova și-au anunțat candidatul comun în cadrul Alianței. Este vorba despre Răzvan Enescu, care și-a prezentat, deja, în luna ianuarie, programul politic.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *