Skip to content
Politică

Ecaterina Andronescu, anunț esențial pentru profesori: Vor primi banii până la Paște

psnews.ro

Noi promisiuni pentru profesori. Cu o lună înainte de alegerile europarlamentare, Guvernul anunţă că va achita toate datoriile pe care statul le are către cei din învățământ. Ministrul Educaţiei afirmă că dascălii care au obținut majorările salariale în urma unor decizii judecătorești definitive îşi vor primi banii chiar înainte de sărbătorile pascale, informează B1 TV.

În acest moment sunt hotârâri judecătorești rămase defintitve care apoi s-au eșalonat și acum noi ne achităm toate datoriile. Banii sunt în inspectorate, deci până de sărbătoarea Paștelui toată lumea îi va avea în buzunar”, a declarat Ecaterina Andronescu.

" "

Ministrul Educației susține că nu există nicio problemă ca inspectoratele să vireze banii în conturile școlilor și mai apoi aceștia să ajungă pe cardurile profesorilor.

În 30 noiembrie 2018, Ministerul Educației încheia un acord cu sindicatele din învățământ prin care își lua angajamentul să achite profesorilor majorările salariale promise cu zece ani în urmă și obtinuțe, ulterior, de dascali în instanţă.

Referitor la suma totală pe care statul o va achita profesorilor până de sărbători, Ecaterina Andronescu a declarat: ”Este vorba de 700 de milioane de lei și sunt bani care se cuvin profesorilor din fosta lege 221 aprobată de Parlamentul României în 2008”.

La aceste sume s-a ajuns ca urmare a nerespectării prevederilor din Legea 221/2008, referitore la creșterile salariale din învățământ cu 50 de procente. Pentru că momentul a coincis cu izbucnirea crizei financiare, statul nu a mai achitat măririle de salarii, fiind ulterior dat în judecată de numeroși profesori.

 

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *