Skip to content
Politică

Ecaterina Andronescu, contrariată după rezultatul dezastruos al simulării: Mi se pare că e nemulţumitor

Simularea la care au participat elevi de clasa a VII-a şi a VIII-a avut rezultate „nemulţumitoare”, după ce au fost promovată de doar 52% dintre elevi, relatează News.ro, care citează declaraţiile Ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, din cadrul unei emisiuni televizate vineri la Digi24.

„Nu aş putea să spun că sunt mulţumitoare rezultatele, dacă acestea ar fi fost rezultatele la clasa a VIII, au promovat 52%. Mi se pare că e nemulţumitor, au promovat adică au luat note mai mari de 5. Rezultatele de la evaluarea de la a opta au fost teribil de nemulţumitoare, e un semnal de alarmă”, a spus Ecaterina Andronescu.

La clasa a VII-a, 60% dintre cei care au promovat simularea au luat, de fapt, note situate între 5 şi 7. Doar 11 copii au luate note de 10. Totodată, rezultatele la au fost mai bune la limba română, decât la matematică, unde doar 36% dintre elevi au putut lua peste nota 5.

„Strigătul meu e o rugăciune către profeosorii de matematică, să completeze lacunele”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Rezultatele cele mai bune au fost înregistrate în Bucureşti, cu o rată de 70% promovare, dar şi în judeţele care mereu obţin rezultate bune, a adăugat ministrul Educaţiei.

Aproximativ 350.000 de elevi au susţinut simularea Evaluării Naţionale la care au participat, în premieră, şi elevii clasei a VII-a pe lângă cei de clasa a VIII-a.

1 comentariu la “Ecaterina Andronescu, contrariată după rezultatul dezastruos al simulării: Mi se pare că e nemulţumitor

  1. Cum sa ” le completeze lacunele” ? Sa invete in locul lor ? Ori sa faceti o Lege NORMALA a Invatamantului ! Bazata pe ….invatare si responsabilitate a profesorului, nu pe false raportari !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *