Skip to content
Politică

Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educației: Bine că se întorc copiii la școală! Ce spune despre măsurile Guvernului Orban

psnews.ro

Fostul Ministrul al Educației, Cercetării și Inovării, Ecaterina Andronescu, declară pentru PS News că „se bucură foarte mult de faptul că școala începe în sălile de clasă și sălile de curs”, argumentând că „absența școlii din viața copiilor timp de un semestru au produs pagube atât de mari care sunt de necorectat în următoarea perioadă de timp”.

Totodată, președinta Senatului Universității Politehnică din București susține că „este normal să ne luăm măsurile de protecție astfel încât să protejăm și sănătatea elevilor și a profesorilor”, precizând că este responsabilitatea școlilor și a primăriilor ”să aducă dezinfectantele necesare și să asigure, eventual, sistemele acelea de izolare cu plexiglas”.

„M-am uitat cu nu foarte multă atenție la ceea ce a apărut în presă pentru că nu am văzut documentul pe care l-a publicat Ministerul Sănătății, dar principala mea observație este «Bine că se întorc copiii la școală».

Este esențial lucrul acesta pentru că absența școlii din viața copiilor timp de un semestru a produs pagube atât de mari încât eu cred că sunt de necorectat în următoarea perioadă de timp. De aceea mă bucur foarte mult că școala începe în sălile de clasă și sălile de curs și sigur că este normal să ne luăm măsurile de protecție astfel încât să protejăm și sănătatea elevilor și a profesorilor.” spune Ecaterina Andronescu.

Întrebată cum crede că vor gestiona profesorii situația în care elevii nu vor putea păstra distanța de minim 1 metru între ei, membrul Partidului Social Democrat a justificat că asta este problema fiecărei școli, susținând:

„Punctul meu de vedere este diferit. Cred că fiecare școală trebuie să programeze orarul în așa fel încât să decaleze pauzele, să nu se întâlnească în pauze copiii și să se creeze zone aglomerate în școală. Dacă încep la timp diferit, evident că și pauza diferă și cred că aceasta este o soluție la îndemâna fiecărei școli.

N-aș vedea că este imposibil că trebuie să-i țină la distanță pe copiii din clasele primare, dar după pauză este foarte important să se dezinfecteze. Este foarte important să-și dezinfecteze mânuțele și cred că asta, într-o oarecare măsură ar putea să se rezolve.”

Nu în ultimul rând, având în vedere că Direcția de Sănătate Publică trebuie să stabilească până pe 7 septembrie scenariul de funcţionare pentru fiecare unitate de învăţământ, Ecaterina Andronescu atrage atenția că „este mult prea târziu și nu se pot rezolva într-o noapte lucrurile acestea.”

„Categoric nu. Părerea mea este că din acest moment de când s-au publicat criteriile care trebuie respectate pentru a proteja sănătatea, fiecare unitate școlară trebuie să își ia măsurile care se impun, pentru că mai sunt 3 săptămâni. Dacă așteptăm 7 septembrie, eu cred că este mult prea târziu și nu rămâne timp să rezolvăm lucrurile care trebuie rezolvate pentru că nu ține numai de școală. Depinde și de Primărie să aducă dezinfectantele necesare, să asigure, eventual, sistemele acelea de izolare cu plexiglas. Nu se pot rezolva într-o noapte lucrurile acestea.” a conchis social-democrata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *