Skip to content
Social Știri

Ecaterina Andronescu îi propune vloggerului Cristian Dascălu un job la minister

Huff.ro

Ministrul educației, Ecaterina Andronescu, a fost „cucerită”, duminică seara, în studioul Digi24, de ideile lui Cristian Dascălu, vlogger și programator, încât i-a propus să vină să lucreze la minister, fie și pentru un job part-time.

Tânărul Cristian Dascălu, de profesie programator, a făcut stagii în străinătate și a avut ocazia să lucreze la giganţi precum Google sau Facebook, dar a preferat să revină în țară. El își împărtăşeşte experienţele și prin intermediului unui canal video pe YouTube. Peste 100 de mii de abonaţi îi urmăresc postarile zilnice.

Cristian Dascălu a fost invitat la Digi24 pentru a participa la o discuție despre viitorul educației în România alături de ministrul Ecaterina Andronescu și de Alexandra Albu, jurnalistă Digi24.

– ”Cristian, cum vezi tu educația în viitor, în 5-10-15 ani?” a fost întrebat vloggerul de moderatorul discuției, jurnalistul Andrei Tomescu.

– ”Schimbările în piața de muncă se petrec mult mai rapid decât, poate, va fi în stare sistemul educațional să țină pasul și aici, ca o soluție pot să văd, îmi pot imagina o școală sau poate o universitate care să informeze elevii, să le spună că educația este responsabilitatea fiecăruia în parte și ceea ce se predă la școală și facultate e o informație bună, utilă, dar nu e suficientă neapărat și atunci mi s-ar părea o măsură extraordinară dacă s-ar putea preda sau înștiința, aduce la cunoștința elevului că uite, faci școala asta, o să te ajute, dar e și responsabilitatea ta să înveți mai departe, ai acces la informație în ziua de azi, există internet. În același timp, consider că se poate veni și din exterior cu ajutor și aici mă refer poate la medii pe care elevii și studenții le frecventează, precum platformele sociale, precum YouTube – și eu în direcția aceasta chiar încerc să mă implic pe cât posibil, să vin cu experiențele pe care eu le am și să împărtășesc mai departe cu comunitatea. Chiar am avut niște reacții foarte, foarte plăcute din partea oamenilor care m-au urmărit și care poate au găsit niște informații legate de informatică, să zicem, pe care nu au avut ocazia să le afle la școală”, a declarat Cristian Dascălu.

– ”Îmi dați voie să-i fac o propunere? a intervenit în acest moment al discuției ministrul educației, Ecaterina Andronescu, adresându-se apoi direct vloggerului: Nu vreți să lucrați, măcar part-time, și pentru Ministerul Educației? Îmi place foarte mult cum gândiți”, i-a spus râzând Ecaterina Andronescu.

– ”Sigur, putem discuta. Multumesc mult”, i-a răspuns zâmbind Cristian Dascălu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *