Skip to content
Politică

Ecaterina Andronescu, la momentul adevărului: Am fost extrem de afectată de ceea ce s-a întâmplat! EXCLUSIV INTERVIU

Ziua de Constanta

Chiar dacă Liviu Dragnea îi construieşte eşafodul, Ecaterina Andronescu nu dă înapoi.Nu am criticat pe nimeni, am spus doar că putem guverna mai bine şi cu un Guvern mai performant”, insistă social-democrata care şi-a asumat public statutul de dizident.

Ecaterina Andronescu a precizat pentru PSnews că nu se dezice de scrisoarea care i-a băgat în vrie pe pesedişti. Astfel, unul dintre cei mai vechi membri ai PSD, Andronescu subliniază că nu a făcut şi nu va face niciun rău PSD-ului, ci dimpotrivă, scrisoarea sa are drept unic scop binele partidului, implicit al românilor guvernaţi de PSD. Urmăriţi în continuare ce a declarat Ecaterina Andronescu pentru Psnews: 

Reporter: Aţi cerut public demisia lui Liviu Dragnea, la ce vă aşteptaţi acum din partea colegilor de partid? 

Ecaterina Andronescu: Eu nu am făcut-o ca să atrag oprobiul. Sunt în acest partid de 22 de ani şi cred că nimeni nu-mi poate reproşa nimic. Am susţinut tot timpul partidul deşi de foarte multe ori am încasat lucruri prin care n-am trecut cu foarte mare plăcere, dimpotrivă. Deci n-am criticat PSD-ul, am fost extrem de afectată de ceea ce s-a întâmplat în evenimentul de vinerea trecută şi am vrut să fie un strigăt de disperare. Noi avem obligaţia să guvernăm, am câştigat alegerile şi cred că nimeni nu poate să conteste acest lucru dar guvernarea este pentru toţi românii. Şi pentru cei care ne-au votat şi pentru cei care nu ne-au votat şi pentru românii care nu mai trăiesc în România, trăiesc în afara ţării.

Reporter: Ţinând cont de actuala componenţă a Biroului Executiv al PSD, credeţi că “procesul” dumneavoastră va fi unul corect?

Ecaterina Andronescu: Dar de ce ar fi trebui să fie un proces?

Reporter: Asta întrebaţi-i pe colegii dumneavoastră

Ecaterina Andronescu: În orice partid – şi în PSD sper să fie clar acest lucru – nu trebuie condamnat delictul de opinie. Eu am exprimat un punct de vedere, n-am criticat PSD-ul. N-am criticat de fapt pe nimeni, am spus că putem face o guvernare mai bună, că PSD poate să dea guverne mai performante decât acesta şi pentru asta nu cred că trebuie să se supere nimeni. Lucrurile acestea au rezultat în mintea mea din opiniile pe care le-am auzit exprimate în societate, nu le-am inventat eu.       

Reporter: Cunoaşteţi partidul din interior. Credeţi că demersul dumneavoastră ar putea avea totuşi succes, în pofida declaraţiilor războinice deja făcute de diverşi pesedişti?

Ecaterina Andronescu: Şi dacă este doar o atenţionare, tot cred că este un demers foarte bine venit pentru că cei cărora le-am adresat această scrisoare poate se gândesc de două ori atunci când se iau decizii foarte importante. Mai spun ceva, ce poate nu am scris decât în foarte mică măsură, este vorba despre lipsa comunicării în partid. Deciziile se iau într-un grup foarte restrâns de oameni sau un singur om ia deciziile. Asta ne face pe noi doar să asistăm şi să fim avocaţii unor decizii la care n-am fost parte.

1 comentariu la “Ecaterina Andronescu, la momentul adevărului: Am fost extrem de afectată de ceea ce s-a întâmplat! EXCLUSIV INTERVIU

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *