Skip to content
Puterea Știrilor Video

Ecaterina Andronescu: Nu poți să vii la școală și să predai o lecție așa cum ai predat-o acum 15 ani. Generația asta s-a născut cu tableta în pătuț

Featured Video Play Icon

Fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu a fost, marți, invitatul emisiunii ”Puterea Știrilor”, în cadrul căreia a vorbit, printre altele, și despre noua generație din învățământul preuniversitar.

Senatoarea PSD a precizat că noua generație din învățământul preuniversitar este diferită față de acum 10, 15 sau chiar 5 ani, tehnologia fiind unul dintre noii factori care a dus la schimbarea acesteia.

Cred că generațiile care se află acum în învățământul preuniversitar, pentru că la ele aș vrea să mă refer, nu fac însă excepție nici cei din universitar, sunt extrem de diferite de acum zece ani, de acum 15 ani sau chiar de acum 5 ani. Discut cu mulți directori și profesori din învățământul preuniversitar și spun: <<Domnule, nu mai seamănă cu ce am cunoscut noi până acum>>.

Sigur că te întrebi ce s-a întâmplat. Cred ca să răspundem la această întrebare, pedagogii, psihologii, profesorii trebuie să conlucreze ca să înțelegem mai bine ce trebuie să oferim și cum trebuie să oferim acestei generații. Este generația tehnologiei. Ei s-au născut cu tableta în pătuț, ca urmare și evoluția lor este diferită, componenta memoriei vizuale este mult mai dezvoltată în dauna celorlalte componente și atunci nu poți să vii la școală și să predai o lecție așa cum ai predat-o acum 15 ani.

Trebuie să cauți mijloacele care să fie compatibile cu cei din bănci”, a explicat fostul ministru al Educației, la emisiunea ”Puterea Știrilor”.

Reamintim că Ecaterina Andronescu a fost demisă la începtul lunii august  de premierul Dăncilă din funcția de ministru al Educației după ce a declarat  la Antena 3, în legătură cu crimele de la Caracal, că ea a învățat să nu se urce în mașină cu oameni necunoscuți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *