Skip to content
Social

Ecaterina Andronescu, prima reacție după ce Ministerul Educației este acuzat că i-a recunoscut diploma falsului doctor italian: ”Cine a greșit, trebuie să plătească”

psnews.ro

Ecaterina Andronescu a afirmat, joi, că ”va trebui să plătească” cel care i-a recunoscut lui Matteo Politi, diploma  de a profesa ca doctor în România, după ce avocatul acestuia a afirmat că Ministerul Educației i-a oferit acestuia un atestat de recunoaștere a studiilor.

N-aş putea să vă dau un răspuns care să fie complet în acest moment pentru că n-am văzut echivalarea pe care Ministerul a dat-o în anii trecuţi. Nu e o chestiune de o lună sau două, ci o perioadă mai îndelungată, trebuie să analizez echivalarea, să văd în ce măsură echivalarea corespunde studiilor pe care acest cetăţean le-a avut şi puteau, potrivit rigorilor echivalării, puteau fi recunoscute în România. Dar recunoaşterea diplomei nu înseamnă şi intrarea în profesie. Dacă Ministerul a greşit, cine a greşit, fără îndoială trebuie să plătească şi să primească sancţiunea corespunzătoare, dar dacă Ministerul a făcut doar recunoaşterea aici pot să vă spun cu certitudine: ministerul nu poate să dea intrat în profesie pentru medicină, pentru doctori în special, poate să recunoască doar diploma. Deci… lăsaţi-mă să am întâi ochiul pe documentul de echivalare şi după aceea să vorbesc despre acest lucru”, a declarat Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei.

Reamintim că deși nu avea specialitatea pe chirurgie, Matteo Politi a reușit să intre în sala de operație de mai multe ori în clinici private din București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *