Skip to content
Politică

Ecaterina Andronescu, profeție îngrijorătoare pentru PSD-ALDE: Ne îndreptăm spre o rupere a coaliției

Inquam Photos / Octav Ganea

Senatorul PSD, Ecaterina Andronescu, susține că mișcările ALDE din ultima perioadă arată că ne îndreptăm cu pași rapizi spre o rupere a coaliției PSD-ALDE.

”Nu poate să fie și candidatul partidului de opoziție și la putere, în același timp. Ca urmare, pare că spre această cale ne îndreptăm, spre o rupere a coaliției.”, a spus Ecaterina Andronescu, la Antena 3.

Amintim că ex-ministrul Educației Ecaterina Andronescu a fost demis de premierul Viorica Dăncilă, după o serie de declarații controversate făcute la un post de televiziune.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a afirmat într-o emisiune TV că ea a „învăţat de acasă să nu se urce cu străini în maşină”, referindu-se la cazul Alexandrei, fata de 15 ani răpită şi sechestrată după ce a plecat spre municipiul Caracal cu o maşină „la ocazie”.

Pentru acest lucru, Dăncilă anunță că a demis-o și că îl propune interimar pe Daniel Breaz, actualul ministru al Culturii.

Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcția de Ministru al Educației pentru declarațiile profund greșite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate.

Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane – din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc.

Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancționat în același mod. La fel cum voi denunța public orice acțiune sau declarație din partea oponenților politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal.

Pentru preluarea interimatului la Ministerul Educației îl voi propune pe domnul Valer-Daniel Breaz, actualul ministru al Culturii”, este anunțul făcut de Viorica Dăncilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *