Skip to content
Puterea Știrilor Video

Ecaterina Andronescu pune cifrele pe masă: în 2018 s-au născut mai mulți copii ai românilor în afara granițelor țării decât în țară

Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, prezentă în studioul Puterea Știrilor a vorbit, printre altele, și despre numărul tot mai mare de tineri care aleg să părăsească România.

Andronescu a declarat că, față de acum 15 ani avem un milion și jumătate de elevi mai puțin, iar 2018 a fost anul în care s-au născut mai mulți copii ai românilor în afara granițelor țării decât în țară.

„Este o mare dramă. Față de acum 15 ani avem un milion și jumătate de elevi mai puțin, ceea ce este greu de acceptat. În același timp, anul 2018 a fost anul în care s-au născut mai mulți copii ai românilor în afara granițelor țării decât în țară. Cum să nu consideri că asta este o dramă pentru România.

De aceea, după opinia mea primele încercări trebuie să stopeze noile plecări ale celor care intenționează să facă acest pas. S-a creat chiar și un fel de mecanism. Trebuie să încercăm să îi aducem înapoi pe cei care au plecat”, a declarat Ecaterina Andronescu la Puterea Știrilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *