Skip to content
Politică

Echilibrul vine dinspre stanga

O chestiune urgenta care trebuie sa isi gaseasca intelegerea in ochii dumneavoastra este aceea a unei guvernari legale si solide.La fel cum afirmam si in declaratia anterioara, in urma acestor alegeri prezidentiale nu exista invinsi si invingatori ci doar un popor care cauta neincetat liniste la orice nivel: personal, social, financiar, institutional, etc.

Suntem datori fata de romani sa gasim solutia ideala pentru ca aceasta liniste la care ei spera sa fie instaurata intr-o maniera atat rapida cat si eficienta. Din punctul meu de vedere reusita acestui deziderat depinde doar de noi, de disponibilitatea noastra de a intelege si coopera pentru binele comun.

Alegerea de a merge inainte cu guvernul actual nu inseamna neschimbare. Inseamna, insa ca asistam la o maturizare a vietii politice romanesti.

Acum doi ani de zile guvernul condus de Victor Ponta si-a luat numeroase angajamente fata de romanii care doreau o schimbare. Astazi, Klaus Iohannis a fost votat de numerosi alti romani care doreau in aceeasi masura o schimbare si a venit in fata acestora cu alte numeroase angajamente.

Doamnelor si domnilor, aici intervine maturizarea!

Atat Victor Ponta si ministrii sai cat si Klaus Iohannis trebuie sa aiba oportunitatea de a duce la bun sfarsit ceea ce au promis ca vor face. Cea mai benefica varianta de conducere pentru romanii de stanga si dreapta deopotriva este echilibrarea balantei politico-institutionale in favoarea lor. Un guvern de stanga si un presedinte de dreapta nu trebuie sa presupuna ca ne dam „cu stangul in dreptul” ci ca actionam impreuna exact asa cum democratia ne invata ca ar trebui sa facem.

In incheiere, imi reafirm convingerea ca cea mai potrivita solutie la chestiunea urgenta de care vorbeam in introducere este continuarea drumului impreuna, cu cele doua mari schimbari carora romanii le-au acordat increderea: Victor Ponta ca premier si Klaus Iohannis, presedinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *