Skip to content
Politică

”Echipa Barna”, criticată dur de ”noile staruri” din USR: Niște demisii ar fi de bun simț!

Inquam Photos / Octav Ganea

Dan Barna este din ce în ce mai criticat în USR, iar de această dată reproșurile îi sunt aduse de unul dintre membrii Uniunii care au obținut victorii notabile la alegerile locale din 2020, și anume Allen Coliban, câștigătorul cursei pentru Primăria Brașov, care îl somează pe președintele formațiunii să respecte legile interne și valorile USR.

Filiala Diaspora a USR este marcată de o serie lungă de scandaluri și abuzuri, potrivit Adevărul. După alegerile interne din iunie 2020, care au fost câștigate de Emanuel Stoica, acesta a fost suspendat rapid din partid, astfel încât să nu îl încurce pe Radu Mihail la Senat, care dorea să își reînnoiască mandatul. În aceste condiții, Emanuel Stoica nu mai poate candida la alegerile parlamentare.

Ei, bine, acum a venit rândul câștigătorului de la alegerile interne pentru desemnarea candidaților Camera Deputaților. Deși s-a impus într-un vot categoric, lui Vlad Teohari i-a fost invalidată candidatura cu o zi înainte de termenul limită.

Motivul și modul de operare par să fie desprinse din PSD. S-a invocat că are probleme de „integritate”, pe motiv că, în urmă cu un an, a semnat o scrisoare în care combătea o decizie a conducerii USR, care suspenda cu hărnicie oamenii din partid. Deși scrisoarea a fost semnată de peste 100 de membri cu funcții de conducere din filialele din țară și de peste hotare, doar Vlad Teohari a plătit – a fost sancționat la timp, astfel încât să elibereze singurul loc eligibil al USR la Camera Deputaților, în favoarea căruia însuși Dan Barna și apropiații săi și-au exprimat public susținerea. Sancțiunea a venit în ciuda regulamentului intern, care prevede că nu se poate trece peste independența filialei, ce este consfințită prin vot.

„Echipa Barna” n-ar fi la primul abuz de acest gen, dar de această dată și-a găsit un opozant despre care se poate spune că este de-a dreptul pe val. Allen Coliban, noul primar al Brașovului, îl somează pe Dan Barna, pe grupul intern de discuții, să respecte legile interne și valorile USR, și să anuleze acest abuz.

Mesajul a fost transmis incisiv și argumentat – sancțiunea încalcă „libertatea de exprimare, garantată de Constituție” și „raportarea la criterii obiective în privința judecării integrității.

Mesajul a fost transmis incisiv și argumentat – sancțiunea încalcă „libertatea de exprimare, garantată de Constituție” și „raportarea la criterii obiective în privința judecării integrității.

 

Lidia Buble a vrut SĂ SE AFLE DE LA EA! ADEVĂRUL despre RELAȚIA cu Cornel Ilie. FORMEAZĂ UN CUPLU?

 

Citeşte mai multe despre:  Dan Barna,   USR

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *