Skip to content
Politică

Echipa de campanie a lui Donald Trump vine la București EXCLUSIV

Echipa de campanie a lui Donald Trump, care l-a făcut câștigător în campania prezidențială din 2016, a fost condusă de Kellyanne Conway. Este prima femeie din istoria Statelor Unite care a „făcut” un președinte. Actualmente, Kellyanne Conway este consilier prezidențial pentru comunicare la Casa Albă și unul dintre apropiații președintelui american. Compania pe care a înființat-o și cu care a lucrat în campania prezidențială se numește The Polling Company, aceeași care a lucrat cu republicanii și la alegerile intermediare din noiembrie 2018. După plecarea a Casa Albă a fondatoarei companiei, funcția de Președinte și CEO a fost preluată de Brett Lyod.

Brett Lyond este cel care a venit de la Washington a București pentru evenimentul din Aula Academiei Române marți, 20 noiembrie, începând cu ora 9.00 (Calea Victoriei 125).

Ce se va întâmpla în Aula Academiei Române?

Foto: Donald Trump și Kellyanne Conway după publicarea rezultatelor alegerilor prezidențiale din 2016

Institutul de Științe Politice și Relații internaționale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române și Laboratorul de Analiză a Războiului Informațional și Comunicare Strategică (LARICS), sub patronajul Academiei Române, vor prezenta, în premieră, rezultatele unui studiu sociologic bazat pe două sondaje de opinie desfășurate simultan în societatea românească și în societatea americană. Studiul, intitulat Valori, percepţii şi reprezentări ale populaţiei în România şi Statele Unite ale Americii, reprezintă o contribuție științifică unică pentru consolidarea parteneriatul strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii, prin cunoașterea mai aprofundată, într-o abordare comparativă, a celor două societăţi.

Datele sondajelor de opinie reprezentative la nivel naţional realizate în Statele Unite ale Americii şi în România au fost culese de companiile ce cercetare sociologică The Polling Company (SUA), respectiv Inscop Research (România). Cercetările au avut la bază un chestionar amplu, comprehensiv, orientat pe teme similare, respective pe teme specifice fiecărui ţări. Studiul relevă valorile, atitudinile, stările de spirit ale celor două societăți în anul 2018 şi particularitățile fiecăreia, datele urmând să fie prezentate public atât în România, cât și în Statele Unite ale Americii.

Conform LARICS, „Cercetarea unicat își propune și promovarea relației strategice romano-americane și generarea de oportunități pentru expunerea percepției pozitive a Americii în România, respectiv pentru promovarea României în SUA”.

Cine sunt Brett Lyod și The Polling Company?

Foto: Brett Loyd, sociologul campaniei prezidențiale Trump-Pence din 2018

Rezultatele cercetării vor fi prezentate la București de Brett Loyd, preşedinte şi CEO al The Polling Company. Brett Loyd, fost director de cercetare ale Comitetului Naţional Republican şi sociolog al campaniei prezidențiale Trump-Pence 2016 este preşedinte şi CEO al companiei de cercetare sociologica The Polling Company, o firmă americană de cercetare și consultanță, cu sediul la Washington D.C., înființată în 1995 de actuala consilieră prezidențială a lui Donal Trump, Kellyanne Conway. De-a lungul timpului, Brett Loyd a deținut poziţii de analist de strategie, director de cercetare sociologică şi consultant pentru numeroşi candidaţi pentru Camera Reprezentanţilor, Senat, pentru funcţia de Guvernator, pentru comitete politice naţionale, precum şi pentru candidaţi la funcţia de preşedinte al SUA la alegerile din 2008, 2012 şi 2016, a transmis LARICS în exclusivitate pentru PSnews.ro.

În 2016, Brett Loyd a fost sociolog al campaniei prezidenţiale Trump – Pence, fiind unul dintre foarte puţinii analişti care a previzionat cu acurateţe rezultatul alegerilor prezidenţiale din 2016.

The Polling Company Inc., compania condusă acum de Brett Loyd, are un portofoliu larg de clienți printre care și Partidul Republican.

Se preconizează organizarea de către LARICS (Academia Română) a unui eveniment similar și la Washington în primăvara anului 2019.

1 comentariu la “Echipa de campanie a lui Donald Trump vine la București EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *