Skip to content
Politică

Echipa de consilieri ai lui Iohannis a început cu stângul. I se cere deja demisia unuia dintre aceștia: ”Incompetența crasă”

Echipa de consilieri ai lui Klaus iohannis pare să fi început cu stângul relația o parte din societatea civilă. După ce numirea lui Dan Mihalache a produs o reală revoltă în rândul mai multor intelectuali, unui alt consilier al noului președinte al României i se cere demisia.

Politologul Vladimir Tismăneanu îi cere demisia lui Andrei Muraru, fostul președinte al ICCMER și actualmente consilier prezidențial. Motivul solicitării lui Tismăneanu este legat de decorația oferită de Klaus Iohannis lui Octav Bjoza, preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România. Din punctul de vedere al intelectualului, acest gest făcut de Iohannis este o greșeseală, care ”probează incompetența crasă a consilierului care a facut propunerea de decorare”, referindu-se la Andrei Muraru.

”Aflu că gestul preşedintelui Klaus Iohannis de a-l decora pe Octav Bjoza, preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România, a stârnit reacția critică a Centrului pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului MCA România. Pe bună dreptate. Trăim in secolul al XXI-lea, stim ce-a insemnat totalitarismul. Prețuirea publica pentru pseudo-moralitatea unor mișcări terorist-demonice (comunismul si fascismul) nu poate face parte din pedagogia democratică. Nimeni nu poate interzice cuiva să prețuiască pe cine are chef. Dar un stat democratic nu legitimează, prin cea mai inaltă distincție a sa, asemenea opțiuni.

(…) Revenind la detonatorul acestui scandal, este vorba de o gafă extrem de gravă care probează incompetența crasă a consilierului care a facut propunerea de decorare. In mod normal, acel consilier prezidential, cel mai probabil Andrei Muraru, ar trebui să-și depuna neintârziat demisia de onoare. Nu doar pentru a micsora pagubele pentru imaginea noului președinte al României, ci și ca expresie publică, fără urmă de ambiguitate, a căinței pentru consternanta sa gafă morală”, a precizat Vladmir Tismăneanu într-un editorial pentru evz.ro.

Citește și: Echipa de consilieri ai lui Iohannis, desființată public de Pleșu, Liiceanu și alți 25 de intelectuali. Scrisoare dură pentru noul Președinte

2 comentarii la “Echipa de consilieri ai lui Iohannis a început cu stângul. I se cere deja demisia unuia dintre aceștia: ”Incompetența crasă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *