Skip to content
Politică

Echipă de televiziune austriacă atacată de jandarmi în timpul protestelor din Piața Victoriei

news.ro

În timpul revoltei violente care a izbucnit la protestul antiguvernamental de vineri seară din România, o echipă ORF aflată la Bucureşti a fost atacată de poliţie, potrivit informaţiei publicate pe site-ul televiziunii austriece de stat.

Jurnaliştii au fost agresaţi în momentul în care jandarmii au atacat protestatarii violenţi din apropierea lor.

Corespondentul ORF, Ernst Gelegs, a transmis că un cameraman a fost bătut de jandarmi cu bastoanele. El a scăpat de agresiune doar în momentul în care le-a strigat de mai multe ori jandarmilor că este cameraman.

„El şi-a revenit”, potrivit lui Gelegs. „Corespondentul ORF a fost şi el atacat. A fost împins la perete de un jandarm cu scut”, se arată în articolul publicat pe site-ul televiziunii OE24.at.

Directorul-general Andreas Wrabetz este indignat, precizează articolul. „Echipa ORF era uşor de recunoscut dintre violenţele demonstranţilor. Într-o ţară din Uniunea Europeană este de aşteptat ca o unitate specială să nu recurgă la forţă brută împotriva reprezentanţilor mass-media care se află în exercitarea liberă a activităţii jurnalistice”, se plânge Wrabetz.

Citește mai mult: news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *