Echipa fraţilor Tate anunţă că instanţa a ridicat restricţia de circulaţie în Uniunea Europeană

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Tribunalul Bucureşti a ridicat, vineri, restricţia de circulaţie pentru fraţii Tate în interiorul Uniunii Europene, anunţul fiind făcut de echipa de comunicatori a celor doi. Avocatul fraţilor Andrew şi Tristan Tate, Eugene Vidineac, afirmă că aceştia vor continua acţiunile pentru a-şi reabilita numele şi apreciază încrederea instanţei.

”Instanţele române s-au pronunţat în favoarea lui Andrew şi Tristan Tate, ridicând restricţiile privind călătoriile lor în cadrul Uniunii Europene. Aceasta reprezintă o victorie semnificativă şi un pas important înainte în cazul în curs”, a transmis, vineri, efchipa de comunicator a fraţilor Tate.

Potrivit acestora, ”această decizie a instanţelor române este o afirmare puternică a dreptului fundamental al clienţilor noştri la libera circulaţie, un principiu fundamental al Uniunii Europene.”

„Acceptăm şi aplaudăm decizia de astăzi a instanţei, pe care o consider o reflectare a comportamentului exemplar şi a asistenţei clienţilor mei. Andrew şi Tristan sunt în continuare hotărâţi să îşi reabiliteze numele şi reputaţia; cu toate acestea, ei sunt recunoscători instanţelor pentru că au avut încredere în ei”, a declarat avocatul lui Andrew şi Tristan, Eugene Vidineac.

Fraţii Tate s-au confruntat cu restricţii de mişcare timp de aproape 2 ani.

”Această hotărâre este o uşurare binevenită. Ea le permite să îşi reia viaţa cu mai multă libertate şi linişte sufletească. Ei pot acum să călătorească liber în întreaga UE pentru a urma oportunităţi profesionale fără restricţii”, a mai transmis echipa fraţilor Tate.

Tribunalul Bucureşti a dispus, în aprilie, începerea procesului în dosarul în care fraţii Andrew şi Tristan Tate sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane în formă continuată şi viol în formă continuată, judecătorul de cameră preliminară constatând legalitatea rechizitoriului şi respingând mai multe cereri şi excepţii formulate de cei doi fraţi.

Decizia a fost contestată de apărătorii celor doi fraţi.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: