Skip to content
Sport

Echipa naţională rămâne fără selecţioner. Cine i-ar putea lua locul lui Rădoi

facebook

Lui Mirel Rădoi îi expiră contractul cu FRF, iar echipa naţională va fi, începând de miercuri, fără selecţioner. Gheorghe Hagi şi Răzvan Lucescu au refuzat postul, iar Dan Petrescu spune că nu a fost contactat.

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, s-a întâlnit cu Hagi şi Lucescu, dar aceştia au refuzat.

Alte nume vehiculate sunt Ladislau Boloni, Victor Piţurcă, Adrian Mutu sau chiar Mircea Lucescu.

Mirel Rădoi a preluat naţionala la 27 noiembrie 2019, înaintea barajului pentru Euro-2020 din Liga Naţiunilor. El l-a înlocuit atunci pe Cosmin Contra. Sub conducerea lui, echipa naţională a ratat calificarea la Euro-2020 şi la Cupa Mondială din 2022, informează news.ro.

Anterior, el a fost antrenorul echipei de tineret, cu care a reuşit calificarea la Euro-2019, iar la turneul final a dus reprezentiva U21 în semifinale.

În cariera lui, Rădoi a mai pregătit echipa FCSB, în sezonul 2015/2016.

Reprezentativa României a ratat, la 14 noiembrie, calificarea la barajul pentru Cupa Mondială, încheind pe locul 3 grupa J a preliminariilor europene. România a învins cu 2-0 Liechtenstein, în deplasare, însă şi Macedonia de Nord s-a impus, scor 3-1 în faţa Islandei, astfel că a ajuns la baraj.

Clasamentul final al grupei J: Germania – 27 de puncte, Macedonia de Nord – 18 puncte, România – 17 puncte, Armenia – 12 puncte, Islanda – 9 puncte, Liechtenstein – un punct. Germania s-a calificat la CM din Qatar, iar Macedonia de Nord va juca la barajul pentru CM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *