Skip to content
Sport

Echipa României de FedCup, încrezătoare înaintea partidei cu Cehia

Echipa naţională de Cupa Federaţiei a României este încrezătoare în şansele pe care le are în întâlnirea cu Cehia, din deplasare, mai ales că de la adversare va lipsi Petra Kvitova, numărul 2 mondial.

„Putem spune că este o şansă în plus faptul că Petra nu joacă, dar meciul este foarte greu, e cel mai greu meci. Am jucat acum doi ani împotriva lor şi am pierdut, din păcate, dar câştigând cinci trofee din şase înseamnă mult. Echipa noastră a fost mereu puternică şi am avut şansă mare de a câştiga orice meci pe care-l jucăm. Acum, suntem mai mature şi cred că avem o şansă în plus, dar nimic nu se ştie şi nimic nu e imposibil, aşa că o să mergem cu mintea deschisă şi cu încredere. Toate suntem destul de în formă, zic eu. Eu m-am antrenat foarte bine în perioada aceasta şi sunt încrezătoare că pot să fac treabă bună, să-mi câştig meciurile. Dar, cum am spus, în Fed Cup este dificil, este diferit şi nu ştii niciodată ce se va întâmpla. Eu am încredere că toate o să jucăm bine. Sper să le încheiem în favoarea noastră, nu contează cum. Pe toată lumea dezavantajează un meci în deplasare, dar şi ele au jucat acum doi ani la noi, acum este rândul nostru să jucăm la ele. Ştim că publicul lor este foarte numeros şi foarte gălăgios în sensul pozitiv, dar n-avem nimic de fcăcut şi nu putem schimba nimic. Trebuie să ne acomodăm la ceea ce avem”, a declarat Simona Halep, la pleacarea spre Cehia.

Şi Mihaela Buzărnescu crede că România va fi în avantaj: „Sigur e o partidă grea, cu jucătoare foarte bune şi la dublu, câştigătoare de Grand Slam, dar faptul că Petra nu vine e un avantaj pentru noi. Dar noi trebuie să ne gândim doar la echipa noastră şi la jocul pe care îl vom face noi indiferent de adversara cu care vom juca. Noi suntem într-o formă bună, suntem o echipă, ne adaptăm foarte repede de la individual la partea de echipă, chiar dacă se întâmplă foarte rar să jucăm împreună. Contează foarte mult şi atmosfera, care este foarte bună, şi asta ne dă o stare de pozitivism şi o stare mai relaxată, ne putem relaxa. Ştiu cum este publicul lor, am jucat finala anul trecut la Praga contra Petrei şi a fost plină arena, dar au avut şi fair-play pentru mine. Ne vom adapta. Nu este foarte uşor, dar trebuie să ştim să gestionăm situaţiile astea”.

Căpitanul nejucător Florin Segărceanu vede întâlnirea cu Cehia ca pe una echilibrată: „Am văzut echipa Cehiei şi Kvitova nu face parte din lot. Sigur este puţin mai uşor, probabil ea este cea mai în formă jucătoare, cu un turneu câştigat şi o finală de Grand Slam. Pentru noi miniunea rămâne aceeaşi, pentru că pentru a câştiga acest meci trebuia să o învingem pe Kvitova sau pe oricine altcineva. Avem nevoie de trei puncte, cum le facem, nu ştim. Calculul hârtiei arată că din punct de vedere al clasamentului stăm bine, Simona este numărul 3, Pliskova, 5, Mihaela este 28 şi Krejcikova este 30 şi ceva, deci din punctul ăsta de vedere partida este echilibrată. Mai contează că jucăm în deplasare şi contează foarte mult publicul şi acesta va fi un atu de partea lor. Într-o astfel de întâlnire contează întotdeauna locul unde joci şi suprafaţa. Acest lucru va fi pentru noi un moment în care să vedem cum ne adaptăm. Uneori e mai bine că pleci cu şansa a doua, nu ai atâta presiune pe tine. Uneori e mai bine că joci în deplasare. Poate pentru ele va fi mai stresant, sper ca totul să iasă bine.

Întâlnirea Cehia – România din sferturile de finală ale Grupei Mondiale a Cupei Federaţiei, se va disputa în 9 şi 10 februarie, la Ostrava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *