Skip to content
Politică

Eckestein, avertisment apocaliptic: Dacă forțele anti-PSD NU se coagulează, se alege praful de opoziție! EXCLUSIV

stiridecluj.ro

Fost președinte al Comisiei juridice a Senatului, avocatul Péter Eckstein-Kovács – care a demisionat, recent, din UDMR, nemulțumit că formațiunea participă la mutilarea legilor Justiției și a Codurilor penale – lansează, în exclusivitate pentruPSnews.ro, un apel vizând necesitatea coagulării forțelor politice anti-PSD.

Dacă acest deziderat va fi ratat, avertizează juristul, ”va fi jale”Se va alege praful de opoziția din România!”. PSnews.ro vă prezintă declarațiile lui Péter Eckstein-Kovács.

Despre ”concubinajul” UDMR-PSD

”UDMR nu poate susține că este de dreapta dacă trăiește în concubinaj cu stânga din România. Eu unul sunt de orientare liberală, am spus-o întotdeauna și o repet fără nici cea mai mică problemă: cred în liberalism, asta-i formațiunea mea. Însă, din păcate, în România nu prea există, la modul autentic, dreapta sau stânga. Cu alte cuvinte, dincolo de acest antagonism, dacă am analiza la modul aplicat și serios politica autohtonă, încercând să identificăm doctrine, ideologii și acțiuni în conformitate cu acestea, am realiza că, în realitate, PSD nu reprezintă nici pe departe stânga. În aceeași ordine de idei, nici forțele politice anti-PSD nu sunt de dreapta la modul autentic, european. Asta-i situația în România, și la acest context trebuie să ne raportăm cu luciditate.

Unificarea – adevărata miză a opoziției

În condițiile atacurilor susținute ale PSD-ALDE la adresa Justiției, consider că este esențial ca forțele politice anti-PSD să facă totul pentru a se coagula. Dacă partidele care se opun coaliției PSD-ALDE vor eșua într-un astfel de proiect important, va fi jale! Să nu uităm că PSD este o structură extrem de bine organizată. Urmează alegeri europarlamentare, prezidențiale, locale și parlamentare – fiți convinși că PSD se va organiza exemplar pentru a purta cu brio aceste lupte, iar fărâmițarea opozanților va avea consecințe negative pentru România. Dacă forțele anti-PSD vor continua să se războiască între ele și nu vor identifica numitorul comun și esențial, se va alege praful de opoziția din România!”, a avertizat  Péter Eckstein-Kovács.

Despre UDMR și ”plămânii țării”

Întrebat dacă mai există o platformă de dreapta în cadrul UDMR, fostul senator a preferat să ne răspundă cu o glumă.UDMR nu este de dreapta, dar trăiește, respiră, doar… Harghita și Covasna sunt plămânii țării: păduri, aer curat și apă minerală!”, a conchis Péter Eckstein-Kovács.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *