Skip to content
Politică

Eckstein îl DESFIINȚEAZĂ pe Toader: Chipul lui o să apară pe ICOANELE penalilor politici și ale borfașilor! EXCLUSIV

bunadimineataiasi.ro

Juristul Péter Eckstein-Kovács – fost lider UDMR, fost parlamentar și președinte al Comisiei juridice a Senatului –  lansează, în exclusivitate pentru PSnews.ro, o serie de critici nimicitoare la adresa controversatului ministru al Justiției, Tudorel Toader, despre care susține că o să apară pe icoanele tuturor borfașilor de drept comun și ale penalilor politici”.

Avocatul explică de ce proiectul unei OUG pentru revizuirea condamnărilor ‹pe bază de interceptări sau protocoale› este ”absurd” și ”periculos de-a dreptul”. PSnews.ro vă prezintă considerațiile lui Péter Eckstein-Kovács, care a demisionat din UDMR, în urmă cu mai bine de o lună, în semn de protest față de ”cârdășia” Uniunii cu PSD și ALDE în ceea ce privește ofensiva concertată împotriva Justiției, democrației și a statului de drept.

De ce este scandaloasă ordonanța clocită de Toader

”Ceea ce anunță ministrul Tudorel Toader – OUG pentru revizuirea condamnărilor ‹pe bază de interceptări sau protocoale› – este periculos de-a dreptul, prin precedentul pe care îl originează o astfel de intenție absurdă. Așa ceva nu poate fi decis prin intermediul unei Ordonanțe de Urgență, și asta din considerente evidente și de bun simț! Dacă tot au guvernanții o obsesie în această privință, de ce să nu despicăm problema în toate firele posibile, pentru a o analiza cu seriozitate și profesionalism, din toate unghiurile care se impun? Să decizi acest lucru prin OUG, punându-i pe ceilalți actori în fața unui fapt împlinit, nu este absolut deloc normal. Nu există un caracter urgent în ceea ce privește acestă problematică. Dacă Tudorel Toader ar intenționa să facă o chestiune serioasă, ar trebui analizate acele dosare care ridică unele semne de întrebare și această analiză total obiectivă ar trebui să aibă în vedere toate consecințele aferente. Bunăoară, de ce să decizi că toate dosarele cu adresă pot fi rejudecate, revizuite, dacă probele demonstrează că infractorii sunt infractori și fără o anumită interceptare telefonică sau în virtutea unor așa-zise protocoale ocultate în mod premeditat de propaganda PSD-ALDE?!   

Ministrul Justiției, icoana penalilor

Chipul ministrului Tudorel Toader o să apară pe icoanele tuturor borfașilor de drept comun și ale penalilor politici! Eu sunt liberal și am convingerea că starea de libertate este starea normală a unui om și că o condamnare cu executare la închisoare trebuie să fie o situație excepțională, probată prin argumente juridice temeinice. Însă nu putem închide ochii la ce fac PSD, ALDE și ministrul Justiției, Tudorel Toader, de mai bine de un an și jumătate: acțiunea extrem de primejdioasă de a impune noi legi ale Justiției modificate cu adresă, modificări nepermise aduse Codurilor penale, obsesia pentru amnistie și grațiere ș.a.m.d.. Toate acestea sunt atacurti la adresa Justiției, a democrației și a statului de drept în beneficiu infractorilor politici și de drept comun. Observăm cu toții obsesia PSD-ALDE a de scoate infractorii din închisori, indiferent de natura faptelor pe care le-au săvârșit, ceea ce este de-a dreptul inacceptabil! Aceste acțiuni sunt menite tocmai salvării prietenilor politici PSD-ALDE de spectrul închisorii. Acesta nu este, nici pe departe, vântul libertății, ci este vântul solidarității de partid între politicieni pătați care vor să se asigure că rămân departe de brațul legii”, a declarat în exclusivitate pentru PSnews.ro.

 

 

 

1 comentariu la “Eckstein îl DESFIINȚEAZĂ pe Toader: Chipul lui o să apară pe ICOANELE penalilor politici și ale borfașilor! EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *