Skip to content
Politică

Eckstein îl DESFIINȚEAZĂ pe Toader: S-a antepronunțat! Trage batista peste dosarul ”10 August”! EXCLUSIV

PoliteiaWorld

Juristul Péter Eckstein-Kovács – fost lider UDMR, fost parlamentar și președinte al Comisiei juridice a Senatului –  îl acuză în termeni duri, în exclusivitate pentru PSnews.ro, pe ministrul Justiției, Tudorel Toader, avertizând că acesta s-a antepronunțat pe marginea dosarului vizând gravele violențe din 10 august, ceea ce înseamnă că ministrul exercită presiuni la adresa procurorilor.

Având în vedere atât declarațiile lui Tudorel Toader, cât și atacurile presei controlate politic, concluzia juristului este că ”PSD și ALDE depun eforturi intense pentru a trage batista peste acest dosar care este esențial pentru România”. Vă reamintim că Péter Eckstein-Kovács a demisionat din UDMR, în urmă cu două luni, în semn de protest față de ”cârdășia” Uniunii cu PSD și ALDE în ceea ce privește ofensiva concertată împotriva Justiției, democrației și a statului de drept.

Presiuni politice și atacuri ale presei de partid

”Cu toate că Justiția se află sub permanentul asediu al PSD-ALDE, de aproape doi ani, ceea ce este grav, extrem de grav, eu am convingerea că procurorii care instrumentează dosarul privind marile violențe din 10 august nu sunt, totuși, niște persoane fragile și foarte ușor de influențat politic. Nu cred asta. Personal, condamn orice tip de presiune exercitată asupra magistraților în general – presa controlată politic declanșează astfel de atacuri, și judecătorii sunt, din nefericire, o țintă predilectă!”, a precizat Eckestein.

Toader s-a antepronunțat, nu-i face cinste!

Întrebat cum comentează recentele poziții exprimate de ministrul Justiției, Tudorel Toader, despre dosarul vizând violențele din 10 august, fostul UDMR-ist a criticat în termeni duri declarațiile acestuia. ”Faptul că ministrul Justiției, Tudorel Toader, a găsit de cuviință să-și dea cu părerea despre ce ar trebui să facă procurorii care se ocupă de acest dosar foarte important pentru România, este un gest neavenit care denotă implicarea directă într-o speță pe marginea căreia nu este deloc normal să se antepronunțe. Declarațiile în cauză nu-i fac absolut deloc cinste lui Tudorel Toader și, totodată, favorizează prezumția că PSD și ALDE depun eforturi intense pentru a trage batista peste acest dosar care, repet, este esențial pentru România”, a avertizat Eckestein.

Dezamăgit de Kelemen Hunor și UDMR

Nu în ultimul rând, juristul a mărturisit că poziționarea UDMR de după momentul ”10 august” i-a lăsat un gust amar, dar a precizat că nici nu avea așteptări de la foștii săi colegi. ”M-a dezamăgit declarația vagă și extrem de soft emisă de Kelemen Hunor, după gravele violențe din 10 august, deși chiar nu mai am nici cea mai mică așteptare de la UDMR, organizație care a susținut atacurile PSD-ALDE la adresa Justiției. Kelemen Hunor a anunțat, într-o propoziție-două, că UDMR condamnă orice fel de violență, atât, însă a evitat să-i condamne public și pe responsabilii politici ai represiunii. Oricum, chiar nu mă aștept la mai mult de la UDMR”, a declarat Péter Eckstein-Kovács, în exclusivitate pentru PSnews.ro.

Vă precizăm că PSnews.ro a încercat să-l contacteze pe ministrul Justiției, Tudorel Toader, însă fără succes.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *