Skip to content
" "
Politică

Eckstein șterge pe jos cu Toader: FĂCĂTURA lui transformă România într-un stat al INFRACTORILOR! EXCLUSIV

Realitatea.net

Juristul Péter Eckstein-Kovács – fost lider UDMR, ex-parlamentar, fost consilier prezidențial și președinte al Comisiei juridice a Senatului – susține că ”marea mârșăvie” a lui Tudorel Toader de a solicita revocarea procurorului general Augustin Lazăr demonstrează că ”ne îndreptăm spre un stat al infractorilor”, fapt care amenință să scoată România din ”partea bună a Europei”.

De asemenea, Eckstein anunță că va participa, ori de câte ori va avea ocazia, la manifestațiile organizate în sprijinul lui Augustin Lazăr, atât în Ardeal, cât și la București. Vă prezentăm declarațiile juristului.

”O mârșăvie cât casa”

”Este necesar ca oamenii conștienți și onești din țara aceasta să facă zid în jurul lui Augustin Lazăr, fiindcă procurorul general este ținta unei ofensive mizerabile a coaliției PSD-ALDE, însă trebuie spus că singurul care are o poziție de decizie în acest sens este președintele României, Klaus Iohannis. Eu consider că evaluarea lui Tudorel Toader reprezintă o mare, mare mârșăvie, a cărei adresă o știam cu toții de câteva luni, fiindcă era clar ce se pregătește. Procedeul este tras la indigo după cazul Laura Codruța Kovesi, căruia același Tudorel Toader i-a forțat revocarea, în colaborare cu o serie de judecători ai Curții Constituționale. Ce face acum ministrul Toader este o mârșăvie cât casa. Întreaga țară va avea de pătimit după acest gest care demonstrează că ne îndreptăm spre un stat al infractorilor.

Un obișnuit al protestelor # Rezist

Așa-zisa evaluare asumată de Toader este o făcătură care se vede și de pe lună, și cu atât mai mult de la Buruxelles sau din cancelariile Europei democratice. Solicitarea de revocare a lui Augustin Lazăr generează proteste pe plan local, național și internațional. Am fost invitat să particip la o manifestație de susținere organizată la Târgu Mureș, dar eu sunt în București pentru câteva zile, însă nu va fi o problemă să protestez în București. Nu fac pronosticuri referitoare la ce soartă va avea Augustin Lazăr… vom vedea care vor fi urmările ofensivei PSD-ALDE îndreptată împotriva Justiției și a statului de drept.

România pierde șansa de a rămâne în partea bună a Europei

Până când vom afla deznodământul, să nu uităm că, după OUG vizând modificarea Legilor Justiției și după solicitarea de revocare a lui Augustin Lazăr, lucrurile se complică foarte, foarte mult pentru România la Bruxelles – țara noastră riscă sancțiunile drastice pe care Uniunea Europeană le are în vedere pentru guvernările iliberale, Polonia și Ungaria. Nu este neaparat vorba despre faptul că România este mai vulnerabilă decât Polonia și Ungaria, deși, din nefericire, asta-i trista realitate, dar e foarte grav că țara noastră pierde șansa de a rămâne în partea bună a Europei. Această șansă devine tot mai mică pe zi ce trece”, a declarat Péter Eckstein-Kovács, în exclusivitate pentru PSnews.ro.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *