Skip to content
Politică

Economia britanică, destul de solidă pentru un Brexit fără acord, susţine noul ministru de finanţe

Noul ministru britanic al Finaţelor Sajid Javid a aprecia joi că economia britanică este suficent de solidă pentru a suporta consecinţele unui Brexit fără acord (”no deal”), relatează Reuters.

Economia noastră este fundamental solidă, iar noi putem azi să facem diverse alegeri”, a apreciat cancelarul Exchequer-ului.

Putem opta să investim în şcoală, în spitalele noastre, în formidabila noastră poliţie, de exemplu, dar putem, de asemenea, să ne pregătim să ieşim din UE, iar dacă asta înseamnă lipsa unui acord este exact ceea ce vom face”, a spus el.

Noi am spus clar că dorim un acord, dar trebuie să fie alt acord, un acord bun, care aboleşte backstop-ul antidemocratic”, a continuat el.

Dacă nu putem suprima acest backstop, atunci trebuie să plecăm fără acord şi vom fi pregătiţi să o facem”, a promis ministrul Finanţelor, citat de news.ro.

Regatul Unit urmează să investească fonduri suplimentare în valoare de 2,1 miliarde de lire sterline (2,3 miliarde de euro) în vederea formării unor rezerve de medicamente, unor angajări la vamă şi alte campanii de informare, în eventualitatea unui Brexit fără acord.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *