Skip to content
Politică

UPDATE Economia, în corzi: Dragnea anunță când se va da OUG. Ce spune despre Pilonul II

Liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat joi că OUG privind măsurile fiscale va fi adoptată vineri şi a lansat un avertisment la adresa marilor companii ca urmare a criticilor la adresa actului normativ,

„Se pare că mâine vor adopta. A mai fost nevoie, din câte am înţeles de câteva reglaje în ceea ce priveşte formulările, iar în rest prevederile rămân aceleaşi”, a menţionat Dragnea citat de news.ro.

El  răspuns şi criticilor referitoare la prevederile actului normativ.

„Am văzut, am citit reacţii din partea unora sau a altora, inclusiv din partea unor mari companii. Eu îi sfătuiesc, îi avertizez să înceteze să mai şantajeze statulul român”, a declarat Dragnea.

Întrebat în legătură cu scăderea Bursei ca urmare a măsurilor fiscale anunţate de Guvern, Dragnea a spus că interesul Guvernului este să nu se prăbuşească economia românească.

 

În ceea ce priveşte Pilonul II de pensii, Liviu Dragnea a declarat: „Nu se va întâmpla nimic rău din câte am înţeles eu. Explicaţiile se dau după ce se adoptă ordonanţa, nu discutăm înainte, dar nu se va întâmpla nimic rău cu Pilonul ll de Pensii

Întrebat în legătură cu posibilitatea retragerii banilor de către cei care au cotizat, el a răspuns: „Au rămas să discute guvern astăzi şi mâine dimineaţă să vadă care este cea mai bună variantă prin care fondurile de Pensii să funcţioneze în continuare şi să aibă şi posibilitatea legală să investească acei bani. Este vorba de investiţii care pot aduce profit pentru deponenţii români, ceea ce ne interesează foarte mult, iar în acelaşi timp să nu se pună problema afectării funcţionării şi existenţei Pilonului ll de Pensii.

Vor stabili astăzi sau mâine care sunt cele mai bune prevederi prin care acele societăţi să poată funcţiona în continuare în nişte limite rezonabile, iar cetăţenii să poată opta dacă vor să mute bani în pilonul de Pensii sau să poată să investească în titluri de stat. Astea sunt variantele de lucru, lucrează în continuare şi ar putea să fie una dintre astea, s-ar putea să nu fie niciuna, cert este că nu mai poate fi păstrat acel procent, acel comision, acea taxă pe care aceste societăţi o pun pe banii pe care deponenţii îi pun în Pilonul ll de Pensii. Eeste vorba de taxă de 2,5% care a fost stabilită la început când a fost înfiinţate aceste societăţi, pentru a se organiza„, a adăugat el.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *