Economia mondială într-o situație dificilă, dar cu posibilitatea de schimbare, afirmă președintele Băncii Mondiale

Sursă foto: ceccarbusinessmagazine.ro
Sursă foto: ceccarbusinessmagazine.ro

Economia mondială este într-o situaţie dificilă, dar nu este destinată să rămână în această situaţie, a declarat luni preşedintele Băncii Mondiale, Ajay Banga, informează Reuters.

Luna trecută, Banca Mondială şi-a revizuit, în jos, previziunile referitoare la ritmul de creştere înregistrat de economia mondială în acest an, de la 2,7% până la 2,4%, motivându-şi decizia prin înăsprirea mondială a politicii monetare.

„Realitatea este că economia mondială se află într-o situaţie dificilă. A înregistrat performanţe mai bune decât toate aşteptările dar asta nu înseamnă că nu vor fi mai multe provocări”, a spus Ajay Banga cu ocazia reuniunii miniştrilor de Finanţe şi guvernatorilor băncilor centrale din statele G20, care are loc în oraşul Gandhinagar din India.

„O prognoză nu este egal cu un destin. Putem schimba destinul şi acesta este lucrul la care ar trebui să ne gândim acum”, a subliniat preşedintele Băncii Mondiale.

Fostul directorul general de la Mastercard, Ajay Banga a fost însărcinat cu transformarea Băncii Mondiale pentru a majora capacitatea sa de împrumut şi a revizui modelul de business al instituţiei pentru a combate schimbările climatice, pandemiile, insecuritatea alimentară şi alte crize, pe lângă misiunea tradiţională a instituţiei de combatere a sărăciei.

Grupul Băncii Mondiale, una dintre cele mai mari surse de finanţare şi expertiză pentru ţările în curs de dezvoltare, ia măsuri rapide şi complexe pentru a ajuta ţările în curs de dezvoltare să îşi consolideze reacţia faţă de provocările generate de pandemie.

Autor

  • Ionuț-Valentin Bouroș

    Ionuț-Valentin Bouroș, redactor PS News . Ionuț-Valentin Bouroș este student în anul II la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA. A intrat în presă în ianuarie 2023, în urma unui Internship la PS News.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: