Skip to content
" "
Economie Republica Moldova

Economia SUA, cea mai mare creștere din ultimii trei ani, în 2018. Ce avans a fost consemnat

tribuna.md
" "

Economia Statelor Unite a înregistrat în 2018 o creștere de 2,9%, cea mai bună performanță din ultimii trei ani, informație care a dus la apreciarea dolarului la cel mai ridicat nivel din ultimele 10 săptămâni față de yenul japonez și la reducerea pierderilor în raport cu euro.

Anterior publicării de către Departamentul de Comerț a datelor referitoare la evoluția PIB în trimestrul patru și în 2018, indicele dolarului, care măsoare evoluția monedei americane față de șase valute importante, coborâse la cel mai redus nivel din ultimele trei săptămâni, arată Profit.ro.

" "

În trimestrul patru, economia americană a avansat cu un ritm anualizat de 2,6%, după o creștere de 3,4% în intervalul iulie-septembrie.

Analiștii anticipau o creștere a PIB de doar 2,3%. În 2017, economia Statelor Unite a consemnat o creștere de 2,2%. Dolarul a crescut joi până la 111,43 yeni pe unitate, cel mai ridicat nivel atins în ultimele 10 săptămâni.

Euro a avansat ușor joi, cu 0,1%, la 1,1379 dolari pe unitate, reducând o creștere care urcase moneda europeană la maximul ultimelor trei săptămâni.

Eric Viloria, analist la Credit Agricole în New York, a spus că datele referitoare la PIB nu vor modifica traiectoria politicii Rezervei Federale.

Economiștii noștri au anticipat că în acest an va avea loc o singură creștere a dobânzilor, așa că nu va fi o schimbare. Datele referitoare la PIB nu sunt o surpriză pentru Fed”, a spus Viloria.

Între timp, francul elvețian, considerat o monedă sigură în perioade de incertitudini, a crescut față de dolar, care s-a depreciat cu 0,4%, la 0,9973 franci pe unitate, după date slabe referitoare la activitatea favbricilor chineze și după eșecul neașteptat al summitului dintre președintele american Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong Un.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *