Skip to content
Internațional

Economia SUA, puternic afectată de coronavirus: trezoreria va împrumuta suma record de 3.000 de miliarde de dolari în acest trimestru

facebook
" "

Trezoreria Statelor Unite va împrumuta în cursul acestui trimestru suma record de aproape 3.000 de miliarde de dolari pentru a finanţa măsurilor de susţinere a economiei în timpul crizei provocate de pandemia de coroanvirus, transmite CNBC.

Creşterea împrumuturilor…este determinată în primul rând de impactul epidemiei de COVID-19, inclusiv de cheltuielile produse de noua legislaţie pentru asistarea populaţiei şi a afacerilor, modificările fiscale, inclusiv amânarea plăţii impozitelor din perioada aprilie-iunie până în iulie şi creşterea  balanţei de numerar asumate pentru sfârşitul lunii iunie de către Trezzorerie”, a anunţat instituţia într-un comunicat.

" "
" "

Pe lângă aceste împrumuturi, Trezoreria mai anticipeză altele, de 677 de miliarde de dolari în trimestrul al treilea. Împrumuturile din primul trimestru s-au ridicat la 477 de miliarde de dolari.

Începând din 1 martie, datoria naţională a Statelor Unite a crescut cu 1.500 de miliarde de dolari, respectiv cu 6,4%, la 24.900 de miliarde de dolari, informează news.ro.

Deficitul bugetar din primele şase luni ale anului fiscal, încheiat în martie, a totalizat 744 de miliarde de dolari, fiind pe cale să eclipseze cel mai mare deficit din istoria SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *