Skip to content
Societate

Economistul Adrian Câciu critică trocul făcut de Guvernul Cîţu cu anumite bănci

Facebook/ Adrian Câciu

Analistul economic Adrian Câciu critică în termeni duri politica de împrumuturi a Guvernului Cîţu de la anumite bănci, cărora le-a amânat plata taxelor. Acesta exemplifică prin cazul Băncii Raiffeisen Bank, care a raportat profituri uriaşe.

Eu îți amân taxele, dar având cheltuieli, va trebui să mă împrumut pentru că nu încasez banii din taxe de la tine. De unde iau banii pe datorie? Păi de la tine. Care nu îți plătești taxele ci imi dai banii aceia cu împrumut.

Prin această suveica ti-am transformat un pasiv într-un activ, îți plătesc și dobânda la el(4-5% pe an, nu jucărie) iar datoria o să o plătească fraierii. Mai iei și bonus de la banca mamă pe suveica asta. A, da, mai întâi te-am scutit și de taxa pe activele bancare. Si uite așa ai făcut un profit de 644 milioane anul trecut dar ti-ai garantat si profitul viitor pentru că m-ai împrumutat.

A, da, dar să nu cumva să suferi când vei plăti taxele amânate. Așa ca am grijă să nu plătești accesorii.

Totul prin OUG-uri si Legi de aprobare. Si uite asa, ai profit de 450 mii euro pe zi.

Am redat din gândurile care probabil l-au mânat pe Florin Cîțu sau, cine stie, or fi chiar discuții înregistrate pentru astfel de suveica…. În orice țară civilizată se lăsa cu ani grei de pușcărie! Noi…. Da, dar bani de pensii si pentru copiii Doamne Ferește să găsească Cîțu„, argumentează ironic economistul.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi text care spune „Vodafone RO ฿31 % 15:34 :D google.com/amp/s/r m.zf.ro ZIARUL FINANCIAR HOME BăNCI ȘI ASIGURăRI Raiffeisen Bank raportează pentru T1/2021 profit net de 198 mil. lei, în creÈtere cu 41% și active totale de 52,2 mld. lei, plus 9% an/an. Steven van Groningen, CEO: Suntem mulțumiți de rezultatul obținut în primele trei luni ale anului de: Cristina Bellu, vineri 07 mai 2021, 10:04”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *