Skip to content
Politică

Ecourile protestelor anti-OUG 13. CSM îi cercetează disciplinar pe Kovesi și Lazăr

Persistă ecourile protestelor împotriva ordonanței de urgență (OUG) 13/2017. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) îi cercetează disciplinar pe procurorul-șef al DNA, Laura Codrușa Kövesi, și pe procurorul general Augustin Lazăr.

Inspectia Judiciara a deschis joi dosarul disciplinar nr. 1704/IJ/319/DIP/2017 pe numele lui Lazăr și Kövesi, sub aspectul incalcarii unor interdictii si obligatii pentru magistrati, prevazute de Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, ca urmare a plangerii formulate de site-ul de știri Lumeajustitiei.ro cu o zi înainte.

Redactia solicitase efectuarea de verificari disciplinare impotriva lui Augustin Lazar si Laurei Kovesi, acuzându-i că încă din ianuarie se raliaseră protestelor anti-guvernamentale din Piața Victoriei legate de OUG 13/2017 și că făcuseră declarații publice cu caracter politic, unele care intra sub incidenta obligatiei de rezerva a magistratilor de a nu comenta cauzele aflate pe rol si de a nu se imixtiona in treburile altor puteri in stat.

Citiți AICI inventarul declarațiilor celoi doi magistrați, așa cum apar ele pe site-ul menționat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *