Skip to content
Iași Știri locale

Edilul Iașului, Mihai Chirica, infectat cu noul coronavirus. Focar de COVID la Primăria Iaşi

Inquam Photos/Liviu Chirica

Noul primar vedetă al PNL, edilul Iașului, Mihai Chirica, este infectat cu COVID-19. El și-a făcut testul azi și, potrivit informațiilor de la această oră, nu are simptome.

Alături de edil au mai fost confirmați pozitiv și viceprimarul Gabriel Harabagiu, directorul Vasile Tiron, șeful Direcţiei Relaţii Publice şi Transparenţă Decizională, dar și funcționari din Primărie. Deocamdată nu se știe exact sursa focarului din Palatul Roznovanu, scrie presa locală.

Primele cazuri de Covid-19 din Primăria Iași au fost confirmate încă de săptămâna trecută, la Direcția Tehnică. DSP Iași a demarat o anchetă epidemiologică, pentru a vedea câți angajați ai primăriei sunt infectați, pentru că numărul lor este destul de mare.

Ultima ieșire în public a lui Mihai Chirică a avut loc chiar vineri, în Sala Mare, în ultima ședință a actualului Consiliu Local, unde au fost prezenți mulți funcționari.

Mihai Chirica a făcut anunțul pe pagina de Facebook:

Dragi ieșeni,

Fidel promisiunii făcute de a fi întotdeauna sincer cu dumneavoastră, concetățenii mei, vreau să vă anunț că am fost depistat pozitiv la testul pentru COVID-19. Am făcut acest test după ce am aflat că o parte dintre colegii de muncă din primărie au contractat noul coronavirus.

Vă anunț că m-am izolat, mă simt normal și că în următoarea perioadă voi urma schema de tratament recomandată de specialiști pentru a ține boala sub control. Imediat ce medicii vor considera că m-am vindecat, mă voi întoarce la muncă. Până atunci, îl desemnez pe domnul viceprimar Radu Botez pentru a prelua atribuțiile de primar, coleg cu care ma voi consulta permanent.

Este un moment foarte bun pentru a repeta îndemnurile de a fi responsabili și solidari în această perioadă atât de dificilă pentru toți.

Dragi ieșeni, aveți grijă unii de ceilalți , feriți-va de boală și nu uitați ca sănătatea e un dar .

Vă mulțumesc pentru înțelegere!”, scrie primarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *