Skip to content
Video

Edilul Negoiță își ia mâna de pe Policlinica Titan. Cui îi pasează cartoful fierbinte EXCLUSIV

psnews.ro

Primarul Sectorului 3 Robert Negoiță a fost invitatul interviurilor video Psnews.ro de luni, unde a fost întrebat despre situația Policlinicii Titan, renumită în sistemul medical din România, dar cu un grad seismic ridicat.

În acest context, primarul a vorbit despre faptul că se confruntă cu situația în care trebuie „să tragă ponoasele din greșelile altora”. Robert Negoiță a afirmat că primăria deține „doar câteva spații” și că cele mai multe dintre ele sunt în responsabilitatea municipalității, dar mai ales a medicilor care-și desfășoară activitatea acolo.

În viața asta nu suntem perfecți! Ni se întâmplă să greșim, dar de cele mai multe ori- cel puțin în activitatea mea-mi se întâmplă să trag ponoase din greșelile altora (și greșeli mari). Cine a fost cu ideea să împartă într-o multitudine de părți o singură clădire-și vă spun acum conjunctura, ce se întâmplă la Titan: noi avem câteva spații acolo, doar câteva, mai multe decât noi le are Municipalitatea, dar cele mai multe sunt date către medici, cei care își desfășoară activitatea acolo. Noi acum trebuie să ne așezăm cu toții la o masă și să luăm o decizie, cine anume se ocupă de consolidare, dar vă spun că noi suntem practic minoritari acolo”, a spus primarul Sectorului 3.

Mai mult, Robert Negoiță a precizat că demersul îmbunătățirii stării Policlinicii Titan „ ar trebui să plece de la asociația medicilor care ocupă acea clădire și care sunt entități private”. În schimb, despre zonele care sunt strict gestionate de Primărie, unde atribuțiile celei din urmă sunt clare, Robert Negoiță spune că„lucrurile chiar se mișcă”.

„Greutatea cuvântului nostru vine din faptul că avem o abordare constructivă, dar din perspectiva apartenenței acelei clădiri către Sectorul 3, să știți că nu. Noi avem niște chestiuni acolo cât se poate de limitate. În situația aceasta, repet, în mod normal, demersul ar trebui să plece de la asociația medicilor care ocupă acea clădire și care sunt entități private, iar dânșii ar trebui să vină către noi, către Primărie. În orice variantă, este o situație complicată, către foarte complicată pentru care, într-adevăr, ar trebui găsită rezolvare. Ce pot să vă spun este că zona publică din fața Policlinicii Titan arată total îmbunătățită deja de vreo 3-4 ani, adică mult mai bine decât arăta înainte. Iată că zonele pe care le gestionăm și zonele unde avem claritate, unde știm exact care ne sunt atribuțiile și le avem, acolo chiar mișcăm lucrurile. Unde ne ducem pe o conjunctură, juridic vorbind, mai ales, nefavorabilă sau cu soluții încâlcite-cum este cazul aici-lucrurile sunt foarte complicate și complexe”, a precizat Robert Negoiță pentru PSnews.ro.

Referitor la același subiect, chestionat dacă au avut loc discuții cu medicii în vederea rezolvării situației Policlinicii Titan, Robert Negoiță a declarat că subiectele dezbătute au făcut referire la alte aspecte precum „acces, parcare” și nu la „reabilitarea și consolidarea clădirii”.

„Discuții cu medicii de acolo am avut, nu o dată, dar să știți că de cele mai multe ori subiectele de discuțiile au fost referitoare la acces, la parcare, la alte lucruri, nu neapărat la reabilitarea și la consolidarea clădirii”, a ținut să conchidă primarul Sectorului 3 Robert Negoiță.

Urmăriți secvența de la minutul 13:57 până la minutul 17:16

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *