Skip to content
Politică

Politici regionale, un portofoliu important – o responsabilitate mare

Este oficial si imbucurator: Romania a primit in noua Comisie Europeana portofoliul politicilor regionale pe care il va gestiona Corina Cretu.

Este un portofoliu foarte important, comparabil cu cel al Agriculturii, detinut pana acum de Romania. Corina Cretu va gestiona un buget impresionant, peste 350 de miliarde de euro, cel mai mare, bani destinati dezvoltarii diferitelor regiuni europene. Este deci un portofoliu foarte greu.

Dar am increderea… sau convingerea, mai bine spus, ca reprezentanta Romaniei, Corina Cretu, are capacitatea profesionala sa faca fata acestei provocari si ca va intelege ca misiunea domniei sale acolo nu este in primul rand de reprezentant al intereselor guvernului de la Bucuresti, ci al intereselor generale ale UE care presupun ca fiecare euro sa fie folosit exclusiv in interes public, cu maxima integritate.

Acesta este momentul in care trebuie sa aratam, in care Corina trebuie sa arate ca este un comisar inspirat care stie ca are o responsabilitate uriasa si anume, aceea de a nu fi reprezentantul imaginii personale ci reprezentantul de drept al imaginii acestei tari, Romania.

Trebuie totusi sa taxam atitudinea mass media care a lansat un punct de vedere eronat. Ma refer aici la ideea ca un portofoliu e mai important decat altul, ca exista o discrepanta intre acestea.

A fost luata egalitatea din discutia asta, aruncata departe si apoi lansata aceasta opinie pentru a starni emotii nu neaparat pozitive.

Publicul trebuie sa stie ca alta este maniera corecta de a vedea lucrurile. Tot ce este de stiut e ca toate portofoliile sunt la fel de importante, ca statele trebuie tratate in mod egal si ca, asa cum a spus si Corina, “[…] e obligatia ei sa se asigure ca fiecare euro din cele 351 de miliarde se va reflecta in viata de zi cu zi a oamenilor. Incurajarea statelor mai putin dezvoltate este o prioritate, reducerea inegalitatilor este o prioritate.”

Am convingerea ca, Corina Cretu este pregatita pentru portofoliul de comisar european pentru Politica Regionala si ca Romania va fi bine reprezentata.

Chiar daca asa cum spunea domnul Ciolos intr-un interviu, “Un portofoliu nu se da unui stat membru […], un portofoliu se da unui comisar desemnat.”, obtinerea acestui portofoliu nu poate fi decat un beneficiu pentru Romania.

Spun asta pentru ca avand in Executivul European un reprezentant de calitate, putem demonstra ca putem furniza si trimite oameni bine pregatiti, profesionisti, acolo unde este nevoie de ei.

Da, portofoliul Politici Regionale este unul dificil de aceea ma bucura si linisteste gandul ca avem acolo un reprezentant cu competente manageriale si credibilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *