Skip to content
Politică

Editorialistul Nistorescu denunță cum și-a pomădat Băsescu regimul pentru a masca putreziciunile

În ultimul său editorial, jurnalistul Cornel Nistorescu ia în discuție ororile regimului Băsescu evidențiate mai ales prin punerea pe rol a tot mai multor dosare care implică oameni apropiați de fostul președinte, precum Elena Udrea.

Editorialistul blamează o parte din presă românească că a deservit regimul Udrea-Băsescu în perioada în care cei doi erau „pe cai mari”. Acesta critică hoarda de postaci plătiți să cosmetizeze imaginea deputatei, incitați de interese pecuniare și o parte din jurnaliști sau moguli de trusturi merdia, care s-au vândut pe bani mulți, abandonând ideea unei „minime deontologii profesionale”.

Nistorescu povestește cu un gust amar cum „aranjamentele politico-mediatice au decredibilizat presa, au umplut instituţiile de hoţi, ţiitoare şi impostor” și denunță lașitatea opiniei publice de a nu amenda aceste grave abuzuri.

Vă prezentăm integral articolul jurnalistului, mai jos:

„Crimele economice (şi de alt soi) ale regimului Udrea şi Băsescu

Trece vremea şi tot nu ne putem detaşa de ororile regimului Băsescu. Taman când să ne agăţăm de o speranţă mai apare din umbră câte un fapt, câte un document care să ne întoarcă la ce am trăit şi la ce a fost în stare să ne facă acest personaj. Procesul Elenei Udrea legat de Gala Bute a adus la arhiva Curţii un dosar care conţine rezultatul percheziţiei informatice asupra calculatorului unui băiat de serviciu al Elenei Udrea. E-mailurile acestui pupil numit Tudor Breazu, amestecat în tot soiul de afaceri ale cucoanei, date în parte în vileag de Antena 3 (ar fi vorba despre o cantitate uriaşă), ne arată fără putinţă de tăgadă în ce soi de ”democraţie” ne-am înglodat în cele două mandate ale marinarului înscăunat la Cotroceni. Documentele din respectivul dosar de judecată al procesului Gala Bute pot descrie şi incrimina singure abuzurile Coanei Joiţica şi ale jupânului Băsescu. Din păcate, în egală măsură incriminează şi presa română din respectiva perioadă. Coana Joiţica nu s-a întins pe toate ziarele şi televiziunile din întâmplare, fascinând mass-media, ci ca rezultat al unei campanii diabolice, ilegale, contrafăcute şi bine plătite din banii publici şi din alţii negri, proveniţi şi ei cam din aceleaşi surse.

Îmi amintesc perfect cum o armată de postaci intoxica reţelele de socializare. Vedeam la fiecare articol critic pe seama agitatei cucoane tot soiul de comentarii mieroase. Orice ai fi spus despre dânsa, armata de cădelniţat îmbăia în miros de tămâie, parfum şi turna sirop de zmeură. Mi-am dat seama de la un fapt banal. Multe dintre aceste comentarii erau mot à mot reluate sub alte nume pe alte site-uri şi toate în apărarea Jupâniţei. Orb să fi fost să nu fi văzut că o liotă de trepăduşi muncea de zor să-i coafeze imaginea. Cum biata Elena Udrea îşi încarcă dimineaţa tenul cu prafuri, creme şi făini pentru a-şi ascunde ciuruiala din obraji, la fel, harnicii de postaci înecau netul cu adjective pentru a face din madam un produs politic vandabil. Şi pentru că nu-i ducea mintea prea mult şi nici chef de muncă nu aveau, repetau şi înjurăturile, şi laudele în operaţiuni de tip copy/paste. Mulţi români, cititori sau telespectatori, au rămas lipiţi şi păcăliţi de această imagine croită cu grijă şi pe mulţi bani. Treaba este că în această operaţiune de gonflare a Jupâniţei şi de minţire a populaţiei în privinţa calităţilor şi îndemânărilor sale s-a curvit şi presa din România. A cedat ispitelor şi a încasat bani cu nemiluita, păpându-i cu inconştienţa amatorului de zaiafeturi şi distrugând cu nepăsare credibilitatea unor ziare sau posturi de televiziune. Probele apărute cu privre la planning-ul de la grupul Media Pro (PRO TV, Acasă etc., Gândul şi Ziarul Financiar etc.) pot alcătui un caz şcoală de comunicare frauduloasă, de contrafacere a demersului jurnalistic, de abandon al unei minime deontologii profesionale.

Dar ce au pus la cale televiziunile şi ziarele conduse de Adrian Sârbu pentru Elena Udrea ar putea fi descoperit şi în legătură cu inundaţiile de imagine pentru Traian Băsescu. Dacă rememorăm găselniţele de vopsire a lui Traian Băsescu, nu ne mai putem îndoi. În materie de imagine, grupul Media Pro l-a gonflat pe Traian Băsescu cu sute de motopompe. Chiar devine credibilă mărturisirea lui Victor Ponta, care spunea că Adrian Sârbu i-a spus că el i-a făcut preşedinţi pe toţi şi o să-l scoată şi pe el. Cât au costat campaniile pentru Traian Băsescu sau cum şi cu ce au fost răsplătite, numai la Judecata de Apoi mai putem afla!

Cum s-au desfăşurat aceste intoxicări controlate şi în alte televiziuni, ziare, radiouri şi reviste? E-mailurile lui Tudor Breazu ridică doar un colţişor al vălului care acoperă infernul afacerilor dintre politicieni şi unele instituţii de presă. N-au ştiut procurorii? Au primit ordin să nu ştie? N-a ştiut SRI-ul? Mai degrabă le-a coordonat decât să le dea în vileag! N-a ştiut lumea presei? Care lume a presei, căci, fără reguli, ea s-a topit iar asociaţiile au fost compromise, ridiculizate şi stinse! Cercetează cineva acum, că se poate? La ce mai foloseşte când ştie toată lumea că aranjamentele politico-mediatice au decredibilizat presa, au umplut instituţiile de hoţi, ţiitoare şi impostori şi au împins dezbaterile din România pe limba flecărelii de la marginea şanţurilor?

Nemăsurate rele, pagube şi crime economice a comis acest cuplu! Parcă am fi blestemaţi să nu putem scăpa de el şi să-l vedem cum revine la viaţă pentru a ne face să îndurăm cu vârf şi îndesat pedeapsa pentru toate laşităţile la care ne-am făcut părtaşi.”, conchide Nistorescu.

4 comentarii la “Editorialistul Nistorescu denunță cum și-a pomădat Băsescu regimul pentru a masca putreziciunile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *