Skip to content
Politică

Eduard Hellvig, primele explicatii referitoare la declaratiile privind implicarea SRI in justitie

" "

Eduard Hellvig, directorul SRI, a adus o serie de lamuriri cu privire la afirmatiile facute de Generalul Dumitru Dumbrava, seful Directiei Juridice din cadrul Serviciului Roman de Informatii, cu privire la justitie.

Seful Directiei Juridice a SRI a spus intr-un interviu acordat juridice.ro ca Serviciul Roman de Informatii urmareste anchetele DNA de la inceput pana la sentinta definitiva.

" "

„Daca in urma cu cativa ani consideram ca ne-am atins obiectivul odata cu sesizarea PNA, de exemplu, daca ulterior ne retrageam din campul tactic odata cu sesizarea instantei prin rechizitoriu, apreciind (naiv am putea spune acum) ca misiunea noastra a fost incheiata, in prezent ne mentinem interesul/atentia pana la solutionarea definitiva a fiecarei cauze”, a afirmat Dumitru Dumbrava.

Trei asociatii ale magistratilor au solicitat, joi, Comisiei parlamentare de control a SRI sa ceara Serviciului sa clarifice public daca afirmatiile generalului Dumitru Dumbrava, conform carora Serviciul Roman de Informatii este implicat in actul de justitie, reprezinta pozitia oficiala a institutiei.

Eduard Hellvig a spus, cu ocazia evenimentului de lansare a Monografiei SRI, ca „SRI lucreaza bine, dar din pacate are momente in care comunica prost. Daca la acea afirmatie ar fi fost o virgula dupa care s-ar fi spus in „limitele legilor si competentelor stabilite pentru SRI”, aceasta discutie nu exista. Vom imbunatati aceasta calitate de comunicare. Ceea ce este important de stiut este ca un serviciu de informatii, in principiu, nu comunica in spatiul public, comunica mai mult pe alte paliere”.

„A fost un interviu acordat la o publicatie de specialitate care, poate, trebuia mai atent, mai ales in circumstantele lumii in care traim astazi. Poate daca ar fi fost un interviu acum cativa ani, nimeni nu ar fi sesizat. Urmarim ca in procesul in sine, sa nu existe persoane – judecatori, procurori – care pe drum au uitat ca servesc statul roman”, a adaugat directorul SRI.

„Cred ca daca ar fi introdusa aceasta sintagma „in limitele competentei date de lege pentru SRI”, problemele ar fi fost inchise”, a conchis Eduard Hellvig.

Sursa foto: debanat-ro

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *