Skip to content
Politică

Eduard Koler, candidat la Primăria Severin: “PNL era minuscul aici, iar acum este un PSD vopsit în galben”

Nu PSD, ci racolările masive făcute de PNL tind să fie principala problemă pentru liberali în acest scrutin din 27 septembrie, în ciuda faptului că electoratul le este favorabil după anii în care PSD s-a aflat la guvernare. Votanții de dreapta sunt tot mai dezamăgiți că, în trei decenii, mai nimic nu s-a schimbat în modul de a face politică, campanie electorală, în strategia de a câștiga niște alegeri.

La nivel local, fenomenul ar putea produce surprize electorale după scrutinul de peste o săptămână, avertizează analiștii politici.

Intr-o discutie cu jurnalistii de la Adevarul Live, unul din candidații la primăria Drobeta-Turnu Severin, Eduard Koler, merge mai departe de teoria blatului și de politica racolărilor și amintește că PNL era, comparativ cu PDL, un partid minuscul în orașul de la Malul Dunării, unde filonul PDL-ist rămâne extrem de puternic.

Ideea e simplă. PNL-ul a fost un partid minuscul pe lângă PDL în oraşul nostru. În momentul de faţă, trei sferturi dinPNL e PDL. Din punctul meu de vedere a fost o decizie jalnică la Bucureşti de a exclude PMP-ul din discuţii acum câteva luni. Pentru mine PNL e un PSD vopsit în galben, La Drobeta Turnu-Severin nu e nicio diferenţă. Inclusiv aceste racolări. Au apărut și glume pe seama fenomenului – liberalii sunt întrebați din ce aripă fac parte, din aripa PSD, PMP sau de unde mai reușesc să recruteze”, a punctat candidatul PMP.

Remarca sa legată de PDL nu este întâmplătoare și strategia de campanie pare să vizeze tocmai mobilizarea acestui filon PDL-ist care tradițional votează cu dreapta, dar care acum este dezamăgit de jocul local al liberalilor.

La centru, Ludovid Orban a dat semnalul că-și dorește colaborarea cu PMP după alegeri, însă pentru actualele alegeri, liberalii au preferat să meargă la sigur cu racolări de politicieni social-democrați bine plasați în opțiunile electoratului. O strategie cu dublu tăiș care s-ar putea întoarce împotriva PNL-ului pe data de 27 septembrie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *