Skip to content
Sport

Eduard Novak: Stadionul Arcul de Triumf va fi funcţional la 1 mai

wikipedia.org

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a declarat luni că instituţia pe care o conduce „se luptă” în acest moment să obţină avizele de funcţionare a Stadionului Arcul de Triumf, care speră ca va fi operaţional de la 1 mai.

Noi ne zbatem pentru avize în momentul actual şi ne planificăm ca la 1 mai să îi dăm drumul, cam ăsta ar fi termenul. Eu vreau să dăm drumul atunci când suntem pregătiţi şi cu hotelul, şi cu recuperarea, şi cu stadionul, cu toate, ăsta este planul„, a afirmat Eduard Novak într-un interviu pentru Agerpres.

" "

Referitor la nemulţumirile echipei naţionale de rugby, care este obligată să se antreneze pe terenuri precare, Novak a spus că nu este vorba de rea-voinţă, ci de respectat legile în vigoare: „Noi ne zbatem pentru avize, totuşi un stadion care trebuie intabulat, trebuie cadastru, trebuia viza de la pompieri, o grămadă de chestii. Nu e ca şi cum s-a construit şi gata. Pot veni nemulţumiri, dar hai să fim serioşi, trebuie să luăm în considerare legile şi birocraţia din România. Noi ne luptăm pe toate fronturile ca să obţinem avizele, nu e vorba de altceva„.

Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, a criticat săptămâna trecută decizia privind preluarea stadionului Arcul de Triumf de către Ministerul Tineretului şi Sportului şi condiţiile precare de pregătire pe care le are naţionala României pe terenurile din complexul sportiv Dinamo.

El a afirmat că naţionala României este obligată să se antreneze în noroi şi în sălile de forţă din mall-uri, pentru că nu are acces la arena nou construită. În următoarele partide din Rugby Europe Championship, România va întâlni Georgia (27-28 martie, în deplasare) şi Belgia/Olanda (3-4 iulie, acasă).

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *