Skip to content
Politică

Educația pe ”genunche”. Răzvan Dumitrescu: L-aș fi scos în șuturi afară! EXCLUSIV

Pagina de media

Actualul ministru al Educației Liviu Pop nu contenește să fie ținta criticilor devenite din ce în ce mai dese. Ultima sa ispravă fiind chiar în ziua deschiderii noului an școlar, când a venit în fața elevilor cu un discurs plin de greșeli gramaticale.

Citiți și L. Pop, situație jenantă: discurs cu greșeli gramaticale la deschiderea anului şcolar

Situația a devenit și mai ridicolă, când, întrebat într-o intervenție telefonică la televiziunea citată ce reprezinta al treilea ”i” din ”copiii”, dacă este un articol hotarât sau articol nehotarât, Liviu Pop a dat un răspuns incredibil: ”Vă las pe dumneavoastră să răspundeți la această întrebare”.

În acest context, jurnalistul Răzvan Dumitrescu, într-o declarație pentru PSNEWS.RO, a dezvăluit că greșeala ministrului ar putea fi scuzabilă, având în vedere funcția pe care o ocupă, însă, ”dacă era profesor de limba română l-aș fi scos în șuturi afară din învățământ”, a susținut jurnalistul.

”Eu fac distincția dintre un posibil agramat și necunoscător și un administrator, adică ministrul este administrator, nu e cel care predă elevilor la catedră. Dacă era profesor de limba română l-aș fi scos în șuturi afară din învățământ. Nefiind cazul domnului, ne putem amuza desigur. E condamnabil că un om politic în general nu stăpânește lucrurile astea. Este urât pentru el și pentru partidul său, dar una este actul de administrare pe care trebuie să îl îndeplinească ministrul și alta este dacă ar fi fost profesor, de pildă”, ne-a declarat acesta.

Mai mult, chestionat în legătură cu valul de critici din ultima perioadă care vin la adresa ministrului Educației, jurnalistul Răzvan Dumitrescu ne-a dezvăluit că ”sunt făcute cu scop politic”.

”Eu fac diferența între critici în sensul că le împart în două categorii: criticile de substanță, care privesc deciziile sale ca ministru și criticile care nu au nicio legătură cu substanța  și cu deciziile sale de ministru. Astea din urmă sunt mai multe. Una din criticile căreia trebuie să-i facă față în calitate de ministru, este manualul de sport. Este o idioțenie, din punctul meu de vedere, să ai manual de sport. Sportul trebuie făcut, nu trebuie citit. Dar dacă ne uităm în urmă să vedem că toate procedurile fuseseră demarate și erau imposibil de oprit, pentru că erau în faza de tipărire de pe vremea domnului Cioloș, rezultă foarte clar că cei care l-au atacat bănuiesc că știau despre ce este vorba și au făcut-o cu scop politic”, a conchis jurnalistul.

1 comentariu la “Educația pe ”genunche”. Răzvan Dumitrescu: L-aș fi scos în șuturi afară! EXCLUSIV

  1. Gresit domnule Dumitrescu. Ipochimenul este ministrul invatamantului, nu administrator la CAP. Chiar si fara nici o astfel de functie, in care are atributii clare, ipochimenul, ca absolvent de gimnaziu si de liceu, ca sa nu mai vorbim de facultate – indiferent in ce specialitate, trebuia ramas repetent din clasle primare. Acolo trebuie retrimis. Este o mare rusine pentru o tara sa aiba la conducerea ministerului educatiei o asemenea catastrofa. Nu mai vorbim de tupeul pe care-l are acest specimen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *