Skip to content
Politică

Efect de bumerang pentru partidul lui Macovei: „Sună sinistru şi cinic!” EXCLUSIV

O poziţie exprimată de M10, partidul europarlamentarului Monica Macovei, are efect de bumerang în contextul actual. Un adversar politic ia atitudine: „Sună sinistru şi cinic!”

La mijlocul lunii august, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis că medicii nu mai pot primi bani de la pacienţi, în plăţi informale (aşa-numitele „plicuri”), M10 transmitea un comunicat de presă în care susţinea că „medicina trebuie considerată un serviciu, nu un drept”.

„Medicina trebuie considerată un serviciu, nu un drept. Serviciile au un preț, iar el trebuie plătit de beneficiar. Cei care plătesc mai mult trebuie să beneficieze de servicii mai bune. Nivelul la care medicina poate fi considerată un drept este subsumat principiului de drept la viață, iar acesta trebuie asigurat unitar și echitabil pentru toți și finanțat prin taxe. Orice alt nivel de serviciu trebuie să devină un serviciu asigurabil și finanțabil privat”, spuneau atunci oamenii Monicăi Macovei, conform hotnews.ro.

Redacţia PSnews.ro a încercat, vineri, în repetate rânduri, dar fără rezultat, să ia legătura telefonic cu eurodeputatul român, pentru a clarifica dacă partidul îşi menţine poziţia după incendiul din clubul Colectiv. Singura declaraţie pe care am obţinut-o a fost cea a lui Adrian Stanciu, membru în Comitetul de Iniţiativă Naţională (CIN) al M10.

„Noi am spus că dreptul la viaţă trebuie asigurat unitar şi egal pentru toată lumea”, ne-a declarat liderul M10.

Confruntat cu situaţia prezentată de mass media, referitoare la lipsa banilor pentru tratamente, Adrian Stanciu a reacţionat vehement.

„Cum nu sunt bani? Ţara asta n-are bani să rezolve 100 de oameni – asta-mi spuneţi? Serios? N-avem bani să operăm 100 de oameni în România? Vorbim de un sistem de sănătate în cazul a 100 de oameni? Despre 100 de oameni vorbim? Trebuia să-i rezolvăm de mult! Trebuia să rezolvăm din capul locului chestia asta! Dar noi, când spunem ce spunem, spunem că nu putem să avem pentru toată lumea ultimele tratamente, de la ultimele cercetări din medicină, că nu se poate – n-avem atâţia bani în ţara asta! Cum să n-avem bani să rezolvăm urgenţele a 100 de oameni? Ce Dumnezeu – chiar am luat-o razna cu toţii?” a încheiat Stanciu.

Pe de altă parte, alt eurodeputat, Cătălin Ivan (PSD), a taxat dur poziţia M10, judecată prin prisma recentei tragedii din Colectiv.

„Chiar dacă declaraţiile sunt din august şi despre alt subiect, acum sună foarte sinistru şi cinic, în contextul actual. În rest, nu vreau să mă apropii de subiectul tragediei de la Colectiv în termen politici. Ar fi multe de spus, dar e mult prea dureros ce s-a întâmplat acolo ca să comentez politic”, ne-a spus social-democratul.

1 comentariu la “Efect de bumerang pentru partidul lui Macovei: „Sună sinistru şi cinic!” EXCLUSIV

  1. Chiar trebuie bagata in seama fscista asta? De 25 de intoxica societatea romaneasca si nu numai. Cine o sustine in teoriile astea aberante. Femeia asta este atit de inraita in legatura cu semenii incit alte figuri sinistre din istorie ti se par mici copii. Incercati sa nu o mai bagati in seama sau sa-i recomandati o consiliere psiho. Cit mai repede!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *