Skip to content
Puterea Știrilor Video

Efecte în lanț după creșterea prețurilor la energie. Care ar putea fi categoriile cele mai afectate: „Rămâne o problemă!”

energyharbor.com

„Sunt 3 mari așteptări pe care eu, echipa PNL și românii le avem de la actuala coaliție de guvernare”, spune europarlamentarul PNL, Cristian Bușoi. Invitat în studioul Puterea Știrilor, liberalul a precizat că principala așteptare a românilor o reprezintă stabilitatea parlamentară și guvernamentală „care să rezolve marile crize cu care se confruntă astăzi România”.

Președintele Comisiei pentru industrie, cercetare și energie (ITRE) din Parlamentul European a declarat că majorarea prețurilor la energie reprezintă o amenințare pentru întreaga UE, „Vorbim de o problemă a marii industrii, a marilor consumatori, competitivității și efectul pe care această creștere o va avea asupra prețului alimentelor și a altor bunuri, care în mod evident vor pune presiune pe inflație”, spune Bușoi.

„Principala așteptare pe care cred că o au o bună parte dintre cetățenii acestei țări este să se asigure acea stabilitate parlamentară și guvernamentală care să rezolve marile crize cu care se confruntă astăzi România. În mod evident, vorbim de criza sanitară, criza covid, valul 5 care amenință întreaga Uniune Europeană și la noi e cu atât mai amenințător cu cât numărul de persoane de vaccinate este încă mic(…).

Vorbim și de creșterea prețurilor la energie este o amenințare pentru întreaga UE. Sunt președintele Comisiei pentru industrie, cercetare și energie (ITRE) din Parlamentul European și vă pot spune că este unul dintre subiectele pe care le dezbatem și astăzi, în plenul Parlamentului. Voi avea o intervenție în această după-amiază.

Impactul acestor prețuri va fi diminuat prin măsurile pe care Parlamentul României, la inițiativa guvernului liberal, le-a luat acum câteva săptămâni. Însă, în mod evident, acest impact nu va fi zero. Consumatorii vulnerabili vor fi ajutați, întreprinderile mici și mijlocii, toți cetățenii României vor avea un sprijin, dar rămâne o problemă a marii industrii, a marilor consumatori, competitivității și efectul pe care această creștere o va avea asupra prețului alimentelor și a altor bunuri, care în mod evident vor pune presiune pe inflație.

Și mai avem o mare provocare, care nu este neapărat o amenințare, dar este o oportunitate și nu o putem rata: pornirea cât mai repede a investițiilor din PNRR, cu bani europeni. Cred că aceste 3 mari categorii de probleme, plus nevoia de a continua reforma, modernizarea, investițiile în statul român, reprezintă așteptările pe care eu, echipa PNL și românii le avem față de actuala coaliție de guvernare”, a declarat Cristian Bușoi, la Puterea Știrilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *