Skip to content
Puterea Știrilor Video

Efectele administrației PSD în Craiova. Anișoara Stănculescu (PMP): Seamănă mai mult cu un oraș din America Latină decât cu un oraș din UE

psnews.ro

Invitată la ”Puterea Știrilor”candidata PMP la Primăria Craiova, Anișoara Stănculescu, spune că administrația PSD a transformat imaginea orașului într-una care ”aparține mai degrabă unei geografii urbane a Americii Latine decât a Uniunii Europene”.

„Când spunem Craiova, ne imaginăm un oraș, o reședință de județ, un municipiu, ne imaginăm un oraș frumos, curat. În centrul orașului, într-adevăr așa este, dar dacă depășești centrul orașului sau să zicem zona stadionului, te izbește o imagine de oraș care aparține mai degrabă unei geografii urbane a Americii Latine decât a Uniunii Europene.

Sunt terenuri lăsate în paragină, construcții de blocuri agresive care au luat locurile parcurilor de joacă, ale parcărilor, ale spațiilor verzi, colectarea haotică a deșeurilor. Nu există colectare selectivă și vă spun sincer, eu și prietenii mei evităm să cumpărăm produse în ambalaje de sticlă pentru că trebuie să le aruncăm iar rezerva planetei este limitată, evident.

Curți ale școlilor, terenuri de sport, școli lăsate în paragină. Vorbesc nu de centru, ci de cartierele mărginașe pentru că orașul Craiova nu înseamnă numai centru, înseamnă și cartierele mărginașe. Toți oamenii plătesc taxe și impozite la fel.

Prea mult timp de administrație PSD, în care cetățenii Craiovei au fost împărțiți în craioveni de rangul unu, cei din centru orașului, și craioveni de rangul doi, ceea ce nu este corect pentru că taxele și impozitele sunt la fel”, a declarat Anișoara Stănculescu.

De asemenea, candidata PMP la Primăria Craiova și fost subprefect al județului Dolj dorește desființarea poliției locale și înlocuirea acesteia cu firmele de pază. Anișoara Stănculescu spune că banii astfel economisiți ar putea în „construirea a două școli, asfaltarea a 5 km de drum sau a achiziției terenurilor”.

„În niciun caz Craiova nu-și permite să arunce pe fereastră banii publici și atunci, luând în considerare faptul că bugetul poliției locale este de aproximativ 7 milioane de euro, bani cu care s-ar putea construi două școli sau 5 km de asfalt, sau s-ar putea cumpăra terenuri.

În Craiova, primăria nu a cumpărat niciun cm pătrat de terenuri pe care le-ar putea folosi. Și atunci ne întrebăm, este oare nevoie de poliția locală, de o instituție de subordinea primăriei care să consume atât de mulți bani publici? Pentru că polițiștii locali au salarii de aproximativ două ori mai mari decât polițiștii din subordinea Ministerului de Interne și atunci ne întrebăm, au ei îndatoriri, au ei competențe peste cele ale polițiștilor de la MAI? Nu, nici vorbă, sunt sub acestea și atunci ce fac polițiștii locali? Păzesc Primăria și parcurile. Acest lucru ar putea fi făcut foarte simplu de niște firme de pază. Poliția locală păzește piețele și târgurile. Păi avem 10 piețe și târguri care pot să asigure această pază a piețelor și târgurilor”, afirmă Anișoara Stănculescu.

Totodată, candidatul PMP la Primăria Craiova explică de ce investirea într-o firmă de pază este mult mai convenabilă decât prezența poliției locale.

„Paza nu poate să facă dea sancțiuni, într-adevăr. Ce pot să mai facă ei? Pentru că în condițiile în care infracționalitatea a crescut, atunci nu se justifică patrularea lor pe străzi. Eu nu pot să întocmească dosare penale, ei pot doar să constate și mai departe se ocupă tot poliția din subordinea MAI.

Practic ei păzesc, ridică mașinile împreună cu RAT, Regia Autonomă de Transport, verifică dacă pasagerii din mijloacele de transport în comun au bilete. Cam la asta se rezumă toată activitatea poliției locale”, adaugă Anișoara Stănculescu.

Întrebată ce părere au cetățenii despre această idee, fostul subprefect al județului Dolj afirmă că locuitorii nu sunt foarte bine informați iar acest lucru este un impediment în procesarea corectă a planului. Cu toate acestea, Anișoara Stănculescu dorește să informeze „cu punct și cu liniuță, care sunt atribuțiile, care sunt competențele și care sunt responsabilitățile” poliției locale în comparație cu poliției din subordinea MAI.

„În general bine. În prima fază spun: dar ce o să facem? Ce o să ni se întâmple dacă se desființează poliția pentru că oamenii nu sunt bine informați. Și eu exact fac. Cu punct și cu liniuță îi informez exact care sunt atribuțiile, care sunt competențele, care sunt responsabilitățile poliției locale comparativ cu ale poliției din subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

În general primesc vestea bine, deci mai mult bine decât rău. Bineînțeles că dacă nimeresc vreo rudă a unui polițist local sau chiar un polițist local e normal să nu reacționeze bine pentru că asta e, mai aproape pielea decât cămașa”, a conchis Anișoara Stănculescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *