Skip to content
Politică

Efectele proiectului de autonomie al UDMR: Romii din Transilvania vor autonomie

Romii nu vor autonomie pentru maghiari. Partida „Pro Europa” din Transilvania respinge categoric proiectul UMDR, motivând că semenii lor din Harghita, Mureș și Covasna își vor pierde legitimitatea în Ținutul Secuiesc. Mai în glumă, mai în serios, liderii romilor spun că președintele României ar putea fi „jumătate verde, jumătate negru”, arată citynews.ro.

Romii din Transilvania nici nu vor să audă de proiectul de autonomie al UDMR. Liderul acestora, Aurel Pascu, susține că dacă inițiativa maghiarilor va deveni realitate, semenii lui riscă să își piardă cultura și tradițiile.

„Mai multe organizaţii, ONG-uri, dar şi organizaţia gaborilor cu pălărie, care sunt majoritatea în judeţul Mureş, ne opunem acestui proiect lansat de UDMR. În cele 3 judeţe din Ţinutul Secuiesc locuiesc cam 50-60.000 de romi”, spune Aurel Pascu, liderul regional din Transilvania al Partidei Romilor ”Pro Europa”.

Romii susţin că ar putea să ceară şi ei autonomia. „Vom cere şi noi o autonomie la nivel de ţară. Concluzia va fi că vom ajunge într-o Românie a ungurilor şi a ţiganilor. Probabil că romii şi cu maghiarii vor decide prezidenţiabilul în România”, a spus râzând Aurel Pascu. Acesta a continuat: „Preşedintele va arăta ca Obama, probabil că jumătate verde, jumătate negru”.

Reprezentanții Partidei Romilor ”Pro Europa” spun că vor trimite Guvernului un document oficial prin care îşi vor exprima dezaprobarea față de proiectul de autonomie a Ţinutului Secuiesc.

1 comentariu la “Efectele proiectului de autonomie al UDMR: Romii din Transilvania vor autonomie

  1. Uite de ce NEMISCAREA NESIMTITA a organelor de stat in problema asta a „autonomiei”, asa zisa problema exclusa total prin Constitutia asta, a ajuns sa fie principala cauza a tuturor relelor ! Cum mama dracu` sa nu dai in decursul timpului nici macar o amenda „campionilor” incalcarilor de Constitutie ? Da` ….sa ceri in nestire cresteri de buget……

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *