Skip to content
Societate

Efectele teoriilor conspirației: 1 român din 3 se crede invincibil în fața coronavirusului. Cu cine ar vota negaționiștii la locale

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Un român din 4 este destul de puțin, foarte puțin sau deloc îngrijorat de situația generată de pandemie și un român din 3 se arată încrezător că nu se va infecta cu noul coronavirus, arată datele unui sondaj IRES.

Astfel, din cei 24% dintre respondenți care nu sunt îngrijorați de pandemie, cei mai mulți sunt bărbați și, dacă duminica viitoare ar fi alegeri locale, ar vota cu Pro România (44%), cu PSD (20%) sau cu PNL (17%).

" "

Tot 24% declară că nu sunt îngrijorați nici de posibilitatea ca un membru al familiei s-ar putea infecta cu SARS-COV-2. Și dintre aceștia, cei mai mulți sunt bărbați și ar vota la locale cu partidul lui Ponta (49%).

Procentajul cel mai mare, 31%, îl reprezintă cei care nu se tem pentru ei că s-ar putea infecta cu noul coronavirus. În privința preferințelor electorale, 46% dintre aceștia ar vota cu Pro România, 33% cu USR-PLUS, 28% cu PSD și 26% cu PNL.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *