Skip to content
Opinii & Analize

Efectul Balaci

" "

Am fost şi eu, ca foarte mulţi dintre români, profund întristat de dispariţia lui Ilie Balaci.
Eram copil pe vremea când Ilie Balaci era diamantul Universităţii Craiova şi când victoriile echipei din Bănie umpleau de mândrie inimile tuturor românilor. Mai târziu, am jucat şi eu fotbal profesionist şi, cu atât mai mult, am învăţat să preţuiesc performanţele, sacrificiile şi suferinţele marilor jucători.
Dincolo de tristeţea prilejuită de dispariţia unui idol al copilăriei, mai există două motive de mâhnire, amândouă generate de o reacţie oficială a ministrului Sănătăţii. Ministrul a anunţat că se va demara o anchetă pentru a verifica dacă echipajul ambulanţei a respectat procedurile la intervenţie.
Mai întâi, mă nemulţumeşte reacţia tardivă şi, cumva, ostentativă a ministrului. Nu se ştia că Balaci are probleme cu inima? Ba se ştia! Apoi, de ce există suspiciunea că tocmai în cazul lui Balaci nu s-au respectat procedurile?
Pe scurt, mi se pare că guvernul încearcă să tragă un folos politic de pe urma unei tragedii. Să dea Dumnezeu să mă înşel!
Dar cred că serviciul de ambulanţă ar trebui să respecte procedurile indiferent de numele pacientului. Pentru un guvern responsabil, orice cetăţean trebuie să fie un Ilie Balaci, sau un Nicolae Dobrin, sau un Cristian Ţopescu, sau un Gheorghe Dinică, sau un Dinu C. Giurescu, sau oricare personalitate a ţării.
Nu pentru că n-ar trebui să ne iubim personalităţile, ci pentru că nu trebuie să existe suspiciuni de vinovăţie, de tratamente preferenţiale, de ocolire a procedurilor.

Laurențiu Rebega, membru în Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR)

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *