Skip to content
Puterea Știrilor Video

Efectul Barna asupra electoratului USR. Oreste: Sunt foarte mulți care își orientează votul către Iohannis și Paleologu

Jurnalistul Oreste Teodorescu, invitat miercuri în studioul „Puterea Știrilor”, a comentat afirmația controversată a prezidențiabilului USR, Dan Barna.

Gafă sau sinceritate?

Nu știm dacă prezidențiabilul USR-iștilor a gafat, sau doar a avut un moment de sinceritate, cert este că afirmația sa a produs rumoare în rândul opiniei publice, dar mai ales în interiorul partidului.

Dan Barna, a declarat luni la Parlament că <<ieșirea din criză  nu este mandatul USR>>, acest lucru fiind posibil, în opinia sa, doar prin asumarea de către premierul desemnat, Ludovic Orban, a obiectivelor anunțate de Uniune: alegerea primarilor în două tururi, implementarea inițiativei ”fără penali în funcții publice” și abrogarea recursului compensatoriu.

În acest context, Oreste a declarat că ieșirea lui Barna denotă încă o dat că liderul USR „nu are deloc o minte atât de cuprinzătoare ca să înțeleagă cumva că într-o campanie electorală chiar și pauza de tăcere te poate costa foarte mult”.

Jurnalistul l-a comparat pe prezidențiabilul USR  cu un un atlet care, înainte de a se da startul unei curse de anduranță a unui maraton de 42 de km, „își leagă șireturile între ele și după aceea, împiedicându-se și împleticindu-se, are senzația că este victima unei conspirații mondiale”.

A fost una dintre cele mai nefericite exprimări pe care un lider politic le poate face în spațiul public. Asta denotă încă o dată că domnul Dan Barna, pe care nu îl suspectez de rea intenție, nu are deloc o minte atât de cuprinzătoare ca să înțeleagă cumva că într-o campanie electorală chiar și pauza de tăcere te poate costa foarte mult. 

Mie mi se pare foarte mult că Dan Barna seamănă cu un atlet care, înainte de a se da startul unei curse de anduranță a unui maraton de 42 de km, își leagă șireturile între ele și după aceea, împiedicându-se și împleticindu-se, are senzația că este victima unei conspirații mondiale. Până la apariția lui Dan Barna, ca principal challenger a președintelui Klaus Iohannis pentru alegerile prezidențiale, zona de comunicare a USR a funcționat foarte bine.

În momentul în care s-a cristalizat poziția liderului și cu atât mai mult atacurile pe care Dan Barna, absolut gratuit, le-a orientat împotriva PNL și împotriva președintelui Klaus Iohannis, s-a întâmplat o nebuloasă chiar și în jurul aderenților și simpatizanților USR. Deși la europarlamentare foarte mulți au votat cu USR pentru că au avut în spate inițiativa foarte bună „Fără penali în funcții publice” și au demonstrat că nu au stat degeaba în Parlament, în momentul în care ne gândim la alegerile prezidențiale foarte mulți dintre simpatizanții USR își orientează votul către Klaus Iohannis. Sunt foarte mulți care își orientează votul și către Theodor Paleologu.

Mie mi se pare foarte complicată dorința aceasta a USR de a avea un candidat propriu la prezidențiale. Eu m-aș fi așteptat de la un USR, care este foarte tânăr în politică, să-și mai îngăduie un 3-4 ani de pregătire îns pațiul politic, și să propună un candidat propriu din 2024”, a declarat Oreste Teodorescu, la Puterea Știrilor.

1 comentariu la “Efectul Barna asupra electoratului USR. Oreste: Sunt foarte mulți care își orientează votul către Iohannis și Paleologu

  1. Să-ți dau la cioc ,rahat cu ochi! Esti o cauză pierdută,un aurolac într-o gară pustie! O caricatura de om! Te mai baga in seama si pe tine,niste idioți! Sunteti niste specimene,nimicuri….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *