Skip to content
Știri locale Timiș

”Efectul Fritz” la Timișoara: Alte şase unităţi de învăţământ vor trece la cursuri online, din cauza frigului din clase

Inquam Photos/Octav Ganea

Alte şase unităţi de învăţământ din Timişoara, oraș administrat de primarul USR Dominic Fritz, vor trece de miercuri la cursuri online, din cauza frigului din clase. Decizia a fost luată marţi de Consiliile de Administraţie, potrivit news.ro.

Inspectorul şcolar adjunct din cadrul Inspectoratului Şcolar al judeţului Timiş, Cosmin Hogea, a declarat că, de la nivelul Inspectoratului, a fost solicitată o verificare a temperaturilor în toate unităţile de învăţământ din Timişoara.

”Am solicitat o verificare cu termometrul a situaţiei temperaturilor de la unităţile de învăţământ unde sunt semnale că sunt probleme cu agentul termic. Am fost contactat de şase directori şi în urma discuţiilor, ei au constituit Consiliu de Administraţie în fiecare unitate pentru a lua decizia trecerii în online”, a declarat Cosmin Hogea.

Cele şase unităţi de învăţământ din Timişoara care vor trece de miercuri în online sunt: Liceul Teoretic G. Moisil (clasele de gimnaziu şi liceu), Liceul Auto, Liceul Alimentar, Liceul Tehnologic Azur, Grădiniţa PP33 şi Grădiniţa PP14.

Acestea se adaugă Colegiului ”Henri Coandă” şi Liceului de Arte Plastice din Timişoara care încă de marţi au anunţat că vor trece în online din cauza frigului din clase.

De mai bine de o săptămâna, Colterm a coborât temperatura de plecare a agentului termic în reţea, astfel că în apartamente, şcoli şi spitale ajunge la 12-16 grade, în condiţiile în care, marţi dimineaţă, la Timişoara erau -10 grade afară.

Colterm are datorii de aproape 300 de milioane de lei către ANAF, bănci şi furnizorii de combustibil. În plus, are de achitat o amendă de 21 de milioane de euro pentru că nu a cumpărat la timp certificatele verzi.

Guvernul a alocat săptămâna trecută încă un ajutor financiar pentru Primăria Timişoara, că să sprijine sistemul de încălzire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *